NEWS ALERT:
Home / Sport / Ştiinţa continuă în Divizia Naţională
Ştiinţa continuă în Divizia Naţională

Ştiinţa continuă în Divizia Naţională

După ce conducerea Ştiinţei Petoşani a hotărât ca echipa să nu evolueze în acest an în Superligă, formaţia de rugby din Valea va lua totuşi startul, la fel ca şi sezonul trecut, în Divizia Naţională de Seniori (echivalentul ligii secunde) şi a început astfel pregătirile în acest sens.

Reuniţi sub comanda lui Alexandru Lupu, „studenţii” s-au reunit la începutul acestei săptămâni şi au avut programate până acum patru antrenamente, lotul formaţiei petroşenene fiind însă diminuat după plecările lui R. Ilie, Mitocaru şi Tatarciuc.

Doar şase echipe

Conform calendarului stabilit de Comisia de Competiţii din cadrul FRR, prima rundă a noului sezon este programată pentru 7 aprilie, în vreme ce returul va debuta pe 19 mai. Băieţii lui Alexandru Lupu vor da piept cu cinci adversari: CSUAV Arad, CSM Suceava, RC Bârlad, RC Stejarul Buzău şi CSO Pantelimon. La finalul sezonului regulat primele trei clasate ajung în play-off, iar celelalte în play-out. În această fază echipele pornesc de la zero. Faza a 2-a a campionatului începe pe 18 august şi se încheie pe 29 septembrie. Ocupanta primului loc promovează în Superligă, locul 2 joacă meci de baraj cu locul 7 din eşalonul de elită, într-un meci programat pe 13 octombrie, iar un lucru demn de menţionat este acela că în acest sezon nu retrogradează nici o formaţie. În altă ordie de idei, echipele participante în Divizia Naţională au programate şi patru runde din CN de rugby în 7, în datele de: 28 iulie, 20 şi 27 octombrie şi 3 noiembrie. De asemenea, turul preliminar al Cupei României are loc pe 1 septembrie. „Lipsa unui buget de circa opt miliarde pentru a face faţă competiţiei, lipsa condiţiilor de pregătire, indiferenţa factorilor de decizie, ne-au venit de hac. Şi asta în condiţiile în care meciurile se transmit de-acum pe GSP, de unde s-ar fi încasat şi drepturi de televiziune”, spunea imediat după decizia de a nu juca în Superligă, antrenorul Alexandru Lupu.

Despre Claudiu SAV

Citește și

thumbnail (2)

Alte opt medalii în palmaresul Champions Club Karate Deva-Hunedoara

Sala „Apolo” din Bucureşti a găzduit la finele săptămânii trecute întrecerile din cadrul Cupei României …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *