glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

(VIDEO) Stenograme incendiare. Ce datorii au interlopii față de Petru Mărginean

Câteva grupuri de interlopi din Deva au fost alături de candidatul PSD pentru Primăria Deva, Petru Mărginean. Aceștia recunosc însă că nu sunt pesediști, ci că au participat la „lupta electorală” strict pentru a-și achita datoriile față de fostul edil al Devei, Petru Mărginean, și din prietenie pentru fostul director tehnic al Primăriei Deva, Cosmin Vasile. Practic, cei doi au fost cei care au apelat la personaje rău famate pe care le-au implicat în echipa electorală a PSD, stricând astfel imaginea partidului, îndepărtând din echipă o serie de oameni de valoare și pierzând alegerile din 5 noiembrie.

„„Glasul Hunedoarei” a intrat în posesia unei discuții între Marius Balșa, aflat în stră- inătate, și Daniel Muntean, zis „Broscoiul”, care a fost văzut alături de Cosmin Vasile și Petru Mărginean, susținându-l pe cel din urmă în campania electorală pentru Primăria Deva. Filmul cu discuția între cei doi poate fi vizionat pe www.glasul-hd.ro. Redăm mai jos un fragment din începutul dialogului:

Cu ce l-a ajutat Mărginean pe „Broscoiul”?

Marius Balșa: Suntem în direct la PSD! Vă salut, domnule Daniel, verișorul meu! Pot să zic verișorul meu, sau domnul consilier?

Daniel Muntean: Acum hai să o dăm pe față, să nu mai stricăm. Când promiți la un om ceva, te ții de cuvânt?

M.B.: Depinde de om.

D.M.: Dacă un om îți face un serviciu și tu îi promiți că ai să te revanșezi, te revanșezi? Asta înseamnă să ai coloană. Nu? Asta am făcut eu, mă! Omu’ m-o ajutat și acum a trebuit să mă revanșez. Acuma pot să o dau pe față, nu?! Ce atâta vrăjeală?

M.B.: Măi Dane, hai să-ți spun o treabă! Ce ți-a promis ție, că-l face pe Oto consilier, aia nu se putea, mă frate… Și Emil. Emil deja s-a văzut directorul tehnic în Primărie…

Gașca de interlopi adusă de Mărginean „pe persoană fizică”

În continuare, cei doi povestesc despre discuții pe care pare că le-au avut în cursul campaniei electorale, în care Daniel Muntean („Broscoiul”) l-ar fi rugat pe Marius Balșa să nu mai posteze pe Facebook materiale împotriva lui Petru Mărginean (numit de Balșa de mai multe ori în timpul filmulețului „Petăruț, roată la căruț”). Daniel Muntean se disociază în totalitate de PSD, susținând că nu a fost niciodată pesedist, ceea ce denotă faptul că participarea sa în campania electorală se datorează exclusiv datoriei pe care acesta o are față de Petru Mărginean. „Puteai să zici de PSD ce voiai… Nu am fost niciodată pesedist, niciodată, nu am fost pesedist și nu voi fi pesedist. Mâine ies în stradă…”, susține „Broscoiul”.

Cosmin Vasile, „mon amour”

În finalul discuției dintre cei doi, Daniel Muntean îi face o „declarație de dragoste” lui Cosmin Vasile, fost director tehnic în Primăria Deva în timpul mandatului lui Petru Mărginean și unul dintre cei mai înfocați susținători ai acestuia în campania electorală: „Mă, știi cum e, mă, Marius? Hai, să-ți spun ceva! Eu am vorbit cu tine chestiunile astea și ți le-am spus. Pentru mine va rămâne prieten Cosmin (Cosmin Vasile – n.red), indiferent ce va fi. Cosmin va rămâne prietenul meu și cu asta basta. Pentru că așa e normal, un om care nu m-a trădat niciodată…”