glasul-hd.ro Web analytics

Sport

„Steluţele” gimnasticii se întrec, în weekend, la Deva

Cele mai bune gimnaste junioare din ţară participă la acest sfârşit de săptămână la cea mai importantă competiţie internă a categoriilor lor de vârstă. Campionatul Naţional Individual al Junioarelor va avea loc la Deva, iar medaliatele au şansa să fie promovate la loturile naţionale. La întrecerea programată vineri şi sâmbătă şi-au anunţat prezenţa, printre alţii, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, dar şi preşedintele FRG, Adrian Stoica.

Startul se va da mâine, de la ora 10.30, cu concursul individual compus la cele patru categorii de vârstă: junioare III – nivel II, junioare II – nivel III, junioare II – nivel IV şi junioare I. Pentru cele trei medalii puse în joc la fiecare categorie de vârstă se vor întrece sportive de la 19 cluburi din ţară şi de la loturile naţionale, care au obţinut calificarea în urma participării la Campionatul Naţional pe echipe, din luna iunie.

CNS Cetate, reprezentat la toate categoriile

Gazda turneului, clubul de la poalele cetăţii, va fi reprezentată la toate categoriile de vârstă, iar antrenorii şi oficialii clubului speră la cât mai multe prezenţe în top. „Clubul nostru va fi reprezentat la toate categoriile şi îşi propune să aibă cât mai multe prezenţe pe podium. Vor concura toate sportivele din grupele de performanţă şi de la loturile naţionale, cu excepţia Emanuelei Pîrva care e în proces de recuperare, după o accidentare”, a spus Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva. Concursul va continua apoi sâmbătă, de la ora 10.00, cu finalele pe aparate în care se vor pune la bătaie câte 12 medalii la fiecare categorie de vârstă. „Gabriela Szabo a confirmat că va fi prezentă la concursul de sâmbătă în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi de fostă elevă a şcolii noastre, pentru două trimestre în anii 80. De asemenea, preşedintele FRG, Adrian Stoica, este probabil preocupat de relansarea gimnasticii româneşti, astfel că va urmări îndeaproape întreaga desfăşurare a competiţiei. Sponsorul principal al competiţiei care asigură premiile în bani şi s-a implicat în organizare este Remedia, iar alături au mai venit din acest an şi cei de la DHS Eurosport şi Elite Nutriţia care vor oferi premii în produse şi obiecte”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva.

În concurs se vor afla sportive de la Lotul Naţional de la Deva, Lotul Naţional de la Izvorani, Farul Constanţa, Steaua Bucureşti, CSS 1 Timişoara, CSS Triumf Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CSS Bârlad, CSM Oneşti, CSS 1 Constanţa, CSS Galaţi, CSS Steaua, SCM Bacău, CSM Arad, CSS Buzău, CSS 2 Bucureşti, Petrolul, CSS Sibiu, CSSG Focşani, CNS „Cetate” Deva, unele dintre ele aflate deja în prim-planul gimnasticii juvenile, cu afirmări la întrecerile continentale sau naţionale. În paralel, senioarele se pregătesc pentru participarea la etapele de Cupă Mondială, programate în această toamnă.

Loading...