glasul-hd.ro Web analytics

Sport

,,Stagiul Prieteniei” – o pregătire de cinci stele la Hunedoara

Un eveniment sportiv deosebit a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile, la Hunedoara. Sensei Mihai Hanga, antrenorul federal al Lotului României de Kumite al Federaţiei WUKF, a condus un stagiu de pregătire la care au participat sportivi de la cinci cluburi de karate din judeţ.

Stagiul a urmărit în special dezvoltarea şi perfecţionarea tinerilor karateka în lupta cu un partener real (asta însemnând “kumite”, pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest sport), iar pregătirea efectuată a fost atât fizică, cât şi tehnico-tactică.

Pregătire pentru competiţiile viitoare

De vineri până duminică, la Hunedoara s-a lucrat intens sub directa îndrumare a lui sensei Mihai Hanga, pentru că în perioada următoare sunt programate mai multe competiţii atât pentru lotul de sportivi avansaţi, cât şi pentru începători. De aceea pregătirea în acest stagiu s-a făcut pe două niveluri, în funcţie de vârstă şi de grad, iar din partea cluburilor au fost prezenţi doar sportivii care vor participa la aceste competiţii. Cele cinci cluburi care au avut karateka la acest stagiu de la Hunedoara au fost Club Empi Brad condus de sensei Sorin Avram, Club Kihon Deva condus de sensei Teodor Nicolae Gârbău, Club Shinto Petroşani condus de sensei Marius Sigmirean, toate trei afiliate la Federaţia WUKF, plus desigur organizatorii de la Champions Club Karate Hunedoara şi Champions Club Deva, ambele afiliate la Federaţia SKDUN.

Pentru sportivii avansaţi urmează Campionatul Mondial SKDUN din Bulgaria, precum şi Campionatul European WUKF din Italia. Sportivii începători vor participa la Cupa României WUKF şi la OPEN Timişoara – IKU, condus de Sihan Cioroianu. De asemenea, cei din marea familie alcătuită din Empi Brad, Kihon Deva, Champions Club Deva şi Hunedoara mai au programate până la sfârşitul anului participări la câteva evenimente, printre care şi ,,Cupa Moş Crăciun” – ediţia a doua.

“Alege să fii Champions!”

“Dorim să mulţumim pentru sprijinul acordat tuturor celor care au făcut posibil ca acest frumos eveniment să aibă loc, Primăriei Hunedoara, Consiliului Judeţean Hunedoara, precum şi sponsorilor care sunt mereu lângă Champions Club Karate, adică Festimani Comprest, Farmacia Revitalia, Tirius Transtur, şi mulţumim nu în ultimul rând părinţilor care susţin aceşti minunaţi campioni.

În atenţia celor care vor să işi aducă copiii la karate, îi anunţăm că Champions Club Karate promovează grupa de începători, fete şi băieţi, cu vârsta începând de la 4 ani. Pentru informaţii şi program: profesor antrenor Larisa Militaru – telefon 0761.266.839”, a declarat Cristian Martinesc, preşedintele Champions Club Karate, pentru Glasul Hunedoarei.

Tags

Vezi și

Close