glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Spectacol şi adrenalină la „Cupa Căprioara”

28 de echipaje din judeţ şi din afara acestuia s-au întrecut, duminică, la „Cupa Căprioara”, în prima etapă a Campionatului Judeţean de Automobilism. Împărţiţi în două categorii, amatori şi licenţiaţi, participanţii au avut de străbătut în viteză, un traseu de 3,3 kilometri, presărat cu câte 16 viraje spectaculoase. Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu a terminat primul în clasamentul licenţiaţilor, în vreme ce Cornel Grădean a fost cel mai rapid în întrecerea rezervată amatorilor.

Viteză, derapaje controlate, miros de cauciuc încins şi multă adrenalină. Ingrediente perfecte pentru prima etapă a întrecerii judeţene rezervată amatorilor de senzaţii tari pe patru roţi. Mihai Cîmpeanu, Cosmin Vidican şi Mihai Gulea pe de o parte şi Cornel Grădean, Adrian Măduţă şi Eduard Vlangăr au strâns cele mai multe puncte în prima competiţie judeţeană importantă din 2012.

Experienţa şi-a spus cuvântul

Câştig de cauză în clasamentul general al licenţiaţilor a avut Mihai Cîmpeanu. Aflat la bordul noii sale „bestii”, un Mitshubishi Evo 8, pilotul brădean a oprit cronometrul la 2,20,460 şi s-a instalat, confortabil, pe prima treaptă a podiumului. L-a urmat, la puţin peste şapte secunde, Cosmin Vidican (Renault Clio), un alt obişnuit al curselor de acest gen, pentru ca podiumul să fie completat de elevul liderului, Ioan Gulea (BMW 328), care a terminat urcarea în 2,28,560 de minute. La fel de strânsă s-a dovedit a fi şi competiţia rezervată amatorilor, acolo unde Cornel Grădean (unul din cei mai promiţători piloţi hunedoreni) şi al său Subaru Impreza a „zburat” pe prima poziţie, după un timp de invidiat: 2,20,700 minute. La aproape nouă secunde după el a venit Adrian Măduţă (Peugeot 360), locul trei revenindu-i lui Eduard Vlangăr (Subaru Impreza).

18 echipaje la amatori şi 10 la licenţiaţi s-au aflat la startul primei întreceri de acest gen, organizată după 20 de ani, pe porţiunea de drum ce duce la Cabana Căprioara.

Loading...