glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Spaghete cu sparanghel și ou

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură muștar, 125g unt, 5 linguri busuioc, pătrunjel și cimbru tocate, 2 căței usturoi zdrobiți, 1 ceapă mică tocată mărunt, 300g sparanghel, 300g spaghete, 100g pesmet, 4 ouă proaspete AVIS

Mod de preparare:

Blanșează sparanghelul în apa clocotind timp de 2 minute, apoi scoate-l în apa cu gheață. Tăie-l în bucăți mai mici și pune-l deoparte. Amestecă, într-un bol, ceapă tocată, ustu- roiul, 3 linguri de ierburi aromatice tocate, untul și muștarul. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper. Prăjește pesmetul în puțin ulei timp de 5 minute, la foc mediu, până devine auriu. Fierbe pastele al dente în apa cu sare. Scurge-le. Adaugă peste pastele fierbinți amestecul cu unt și muștar și amestecă bine. Pune și bucățelele de sparanghel și jumătate din pesmet. Prăjește 4 ouă ochiuri și servește-le peste paste cu restul de pesmet. Poftă bună!

Tags

Vezi și

Close