Home / Timp liber / Rețeta zilei / Sote de ciuperci cu foie gras și ouă poșate
reteta-elena-lasconi-sote-de-ciuperci-cu-foie-gras-si-oua-posate_size1

Sote de ciuperci cu foie gras și ouă poșate

Ingrediente: 

varză roșie pentru decorat, 2 căpățâni de usturoi, 6 cepe  eșalot, 1 lămâie, 150-200 ml oțet, 5-6 ouă mari AVIS, 50-100 ml vin alb, 100-150 g foie  gras, 200 ml stoc de vită, piper, 250 g ciuperci pleurotus, 20-30 g sare, 150 g unt, 250 g ciuperci champignon, 50 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Se  curăță ciupercile și se pun în apa cu lămâie ca să își păstreze culoarea. Se taie bucăți cam de 1 cm. Într-o tigaie se pune puțin ulei, puțin unt și când începe să devină puțin maroniu se adaugă ciupercile, sare, piper. Se sotează ca să prindă culoare. Se strecoară și păstrăm zeamă. Apoi se pun din nou pe foc și se sotează doar cu unt, se adaugă ceapa, iar spre final usturoi. Când  a scăzut, se adaugă puțin stoc și puțină  zeamă de ciuperci și se lasă să scadă bine de tot. Din zeama de ciuperci se mai face un sos cu stoc, se adaugă sare, piper, vin alb, se reduce și apoi se dă la blender. Se fac ouăle poșate. Se scot în apa cu gheață. Se taie frumos zdrențele de albuș. Se pregătește foie gras. Se prăjește pe ambele părți ca să prindă culoare. Se încearcă cu scobitoarea ca să fie făcut mediu. Dacă nu e suficient, se dă 1 minut la cuptor la 180 grade. Se așază pe bețele chinezești ca să se mai scurgă din grăsime. Apoi se încălzesc puțin ouăle într-o strecurătoare scufundată în apa fierbinte. Se montează farfuria. Poftă bună!

Despre glasul hunedoarei

Citește și

oua-boieresti

Ouă boierești

Ingrediente: 4 ouă, 4 bucăți aluat foietaj congelat, 50 g unt topit, linguriță mărar uscat, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *