glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Şoimul, „zbor” lin către turul trei al Cupei

Şoimul Băiţa nu s-a întrebuinţat prea mult pentru a trece în turul următor al Fazei Judeţene a Cupei României. Băieţii lui Marius Tănase au învins cu 4-0 pe terenul Silvei Miracol Hărău după un meci fără istoric.

Oaspeţii au dominat de la primul şi până la ultimul fluier duelul de la Hărău. Nici n-avea cum să nu se întâmple acest lucru, având în vedere că gazdele nu mai aliniază aceeaşi echipă ca şi în ediţiile precedente ale Ligii a V-a.

Două într-o parte…

S-a jucat, în majoritatea timpului, într-o singură direcţie. „Şoimii” s-au instalat confortabil în jumătatea gazdelor şi n-au cedat iniţiativa decât aproape de final. Dovada stă scrisă şi pe foaia de joc la final (căci tabela lispeşte cu prisosinţă). 0-4 şi calificare mai departe în Cupă. Minutul 17. Bodea scoate cu capul în centrul careului o minge plecată din dreapta, Lukacs se „aşează” bine pe ea şi sparge gheaţa. Atacurile vizitatorilor curg la fel de des precum camioanele care duc materiale spre autostrada care „răsare” la doar câţiva metri distanţă de terenul de joc. Centrare bună de pe dreapta Sava, preluare elegantă Dărăban, în centrul careului, şut fără speranţă în colţul lung (27). 0-2 şi cei câţiva fani de pe margine se strâng în jurul micilor ce sfârâie pe grătarul din dreptul liniei de la centrul terenului.

… două într-alta

Actul secund, acelaşi scenariu, doar câteva feţe noi pe teren. Gazdele schimbă ca la hochei, dar rezultatul întârzie s-apară. Ba mai mult, tot Şoimul e aproape de gol, dar nou-intratul Pisoiu (fost fundaş la Mureşul Deva) îl ia la ţintă pe Oroian. Din fericire pentru „roşii”, Stamatin nu-l copiază şi reia, simplu, din careu, după o angajare a lui Popa pentru un scor de neprezentare (57). Tot el are şansa „dublei” dar trage-n portar la următoarea fază periculoasă. Echipaţi în tricourile englezilor de la Middlesborough, oaspeţii presează încontinuu şi ţene ia la ţintă transversala, după un corner (72), pentru ca acelaşi Lukacs (fost junior al Mureşului) să dea proporţii scorului, după o fază creată de „Pisi” (77). Fumul grătarului domină „peisajul” ultimelor minute, „şoimii” mai trec de două ori pe lângă gol (78, 81), iar finalul de meci îi prinde pe toţi pe drumul spre vestiare. Pentru unii autocarul de deplasare, pentru alţii căminul cultural din centru.

SILVA MIRACOL HăRăU 0 (0)

12. Oroian (cpt.)
…………………………….
7. Munteanu
3. Drăgan
13. Barbu
2. Blaga
…………………………….
18. Demeni (16. Panţiru ’46)
10. Iancu
18. Oban
6. Hîrceagă
…………………………….
15. Sziber (11. Popa ’46)
9. Cîzu (15. Mladin ’46)

Antrenor: Carol Gal

ŞOIMUL BăIţA 4 (2)

1. Atanasiu
…………………………….
5. Sava
6. Sevastiţa
2. Toader (4. Ianc ’46)
7. Popa (15. Bumbaru ’75)
…………………………….
18. Stamatin
10. ţene (14. Bocănici ’75)
9. Dărăban (cpt.)
16. Danciu
…………………………….
20. Lukacs
11. Bodea (Pisoiu ’46)

Antrenor: Marius Tănase

Au marcat: Lukacs (17, 77), Dărăban (27), Stamatin (57)
Arbitru: Flavius Coroiu. Asistenţi: Cristian Petrean şi Alin Saraol (toţi din Deva)

REZULTATELE COMPLETE:

Unirea Gen. Bethelot – CFR Simeria 0-7
Dacia Boşorod – Victoria Călan 2-0
Hercules Lupeni – „U” Petroşani 1-5
Victoria Dobra – Aurul Brad 0-2
Inter Petrila – Minerul Uricani 5-3
Agrocompany Băcia – Gloria Geoagiu 6-3
Sprint Luncoiu de Jos – Metalul Crişcior 1-8
Silva Miracol Hărău – Şoimul Băiţa 0-4
AS Sântămăria Orlea – Retezatul Haţeg 1-9