glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Social – democraţii din Consiliul Judeţean i-au arătat pisica lui Mircea Moloţ

Coaliţia USL formată la nivelul legislativului judeţean scârţâie din toate încheieturile. Între cele două partide politice există mai multe divergenţe şi ca urmare social-democraţii au renunţat la prietenia cu liberalii şi nu s-au prezentat la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean.

PSD a dat primele semne de „răzvrătire” încă de la începutul acestei săptămâni, când consilierii judeţeni ai formaţiunii politice nu s-au prezentat la şedinţele de comisii.

Neconcordanţe politice

Neînţelegerile dintre PNL şi PSD sunt generate de faptul că social-democraţii cer schimbarea managerului SJU Deva, iar liberalii nu au luat în calcul solicitarea acestora. Managerul SJU Deva, Silviu Didilescu, este acuzat de PSD de management defectuos şi de mod abuziv de lucru. Pe de altă parte, şeful liberalilor hunedoreni, Mircea Moloţ, nu are decât cuvinte de laudă la adresa lui Didilescu şi a declarat că dacă se va pune în discuţie schimbarea acestuia, se va face la pachet cu demiterea directorului medical, Ioan Demeter, şantajându-i astfel pe social-democraţi. La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara susţine că sunt oarecare neînţelegeri, dar care vor fi rezolvate în cel mai scurt timp. „Sunt anumite probleme în coaliţia USL şi de aceea am convenit ca aleşii PSD să nu se prezinte la şedinţe. Împreună cu co-preşedintele USL, Mircea Moloţ, vor discuta vineri aceste probleme, după care trecem la treabă. Nu putem să lăsăm lucrurile aşa şi să nu se ţină şedinţele ordinare”, a spus liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Solicitarea PDL …

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri au fost introduse o serie de proiecte care vizau Spitalul Judeţean, contractarea unui împrumut şi aprobarea asocierii Consiliului Judeţean cu CS „Mureşul” Deva. Grupul consilierilor PDL, pe care se baza preşedintele Mircea Moloţ, pentru realizarea cvorumului de şedinţă, a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a acestor proiecte de hotărâre. „Grupul consilierilor PDL nu susţine propunerea managerului SJU Deva de a scoate la concurs funcţiile de şef de secţie ale acestei unităţi sanitare. Medicii care sunt în prezent şefi de secţie au ocupat aceste funcţii prin Ordin de ministru, în urma susţinerii unui concurs. În cazul de faţă, considerăm că nu poate fi vorba despre iniţierea legală a unui concurs, în condiţiile în care niciunul dintre şefii de secţie nu a fost evaluat, nu a fost anunţat şi nu s-a întrunit Consiliul Medical al spitalului pentru a-şi exprima acordul sau dezacordul asupra organizării respectivului concurs şi nu a fost consultat Sindicatul medicilor din S.J.U. Deva”, a fost motivarea consilierilor judeţeni ai PDL.

…şi refuzul de rigoare

Amendamentul democrat-liberalilor de a scoate de pe ordinea de zi cele cinci proiecte nu a fost aprobat prin vot de majoritatea consilierilor judeţeni. Drept urmare, aleşii judeţeni ai PDL au părăsit şedinţa. „PSD a tăiat ieri porcul, şi-a făcut curăţenie în cocini şi astăzi mai are de făcut cârnaţii. Sunt supărat că pe noi nu ne-au chemat la pomana porcului ci doar pe cei de la PDL”, a comentat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ. Fără consilierii PDL şi cei ai PSD, şedinţa de ieri nu a mai putut avea loc din lipsă de cvorum.