glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Şirineasa din Petroşani a câştigat la Sebiş derbyul etapei

Runda a doua din Liga a treia a programat o partidă de mare interes în seria a patra, între două pretendente declarate la promovare. Naţional Sebiş, după un 4 – 4 în etapa inaugurală la Deva, a întâlnit acasă pe ACS Şirineasa, trupa din Vâlcea mutată la Petroşani, care venea după un 3 – 0 cu Hermannstadt Sibiu II.

A fost un meci tensionat, în care până la urmă s-au impus la limită oaspeţii, printr-un gol marcat de Octavian Vasile în minutul 70. Jocul în sine a fost fragmentat, cu puţine faze de poartă, iar la final gazdele – după obiceiul pământului la înfrângere – au acuzat vehement arbitrajul, reproşându-i centralului Inoan că nu a eliminat doi jucători de la Şirineasa, dar şi că a permis jocul dur şi tragerile de timp ale vâlceano-petroşănenilor.

Vasile a fost omul decisiv

După mai bine de o jumătate de oră fără faze notabile, Octavian Vasile a avut în două rânduri oportunitatea de a deschide scorul pentru Şirineasa, însă fie a şutat în plasa laterală (min. 34), fie portarul Moroz a respins în corner (min. 36). Naţionalul şi-a revenit pe finalul primei reprize, care i-a aparţinut. În min. 37 Săulescu şutează din careu, Teodorescu respinge de sub transversală în corner, după care Dică trimite cu capul din 6 metri pe lângă poartă. În min. 42 Susan centrează, Enciu reia spre gol, dar Oiţă scoate de pe linia porţii.

Partea secundă a adus o uriaşă ocazie pentru gazde în min. 55, când acelaşi Enciu şutează în bara laterală, balonul ricoşează în transversală, după care revine cu noroc în braţele portarului. După ce Moroz are un reflex bun la şutul lui Zaina (min. 67), portarul gazdelor nu mai poate face nimic trei minute mai târziu, când Octavian Vasile reia din 6 metri cu latul o centrare venită de pe stânga pentru 0 – 1. În al doilea minut de prelungiri lovitura de cap a lui Ionică la centrarea lui Săulescu este prinsă de Teodorescu şi ACS Şirineasa pleacă cu toate cele trei puncte de la Sebiş.

Naţional Sebiş – ACS Şirineasa 0 – 1 (0 – 0)

SEBIŞ: Moroz – Poştoarcă, Bârsănel, Basic, Siminic – Sz. Vereş (72 Cl. Vereş) – Săulescu, Voinescu (62 Ruţă), E. Dică (75 Ionică), Susan (61 Petculescu) – Enciu. Antrenor Alin Chiţa.

ŞIRINEASA: Teodorescu – D. Lazăr, Oiţă, Ioniţă, Anghelina – L. Iordache (46 Tigoianu), O. Popescu (46 Zaina) – Manole, Cocină (46 Vezan), O. Vasile (88 Lăzărescu) – Gruia. Antrenor: Gabriel Mangalagiu.