glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Şirineasa a câştigat din nou şi e lider autoritar

Echipa de adopţie a Petroşaniului şi a judeţului Hunedoara, ACS Şirineasa, a obţinut a cincea victorie în tot atâtea etape şi conduce autoritar în clasamentul seriei a patra din Liga 3. Sâmbătă, elevii lui Gabriel Mangalagiu au depăşit într-o partidă disputată pe teren propriu pe CSO Filiaşi, scor 1 – 0.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Octavian Vasile în minutul 35. Este cel de-al treilea meci, după cele cu Naţional Sebiş şi Cetate Deva, în care tehnicul mijlocaş se dovedeşte a fi omul decisiv şi înscrie golul care aduce echipei sale cele trei puncte. Şirineasa începe să se detaşeze de urmăritoarele sale, aceasta şi în condiţiile în care formaţii care în campionatul precedent se luptau pentru şefia seriei, gen Sebiş, Lugoj sau Deva, se află undeva la jumătatea clasamentului.

Favoritele s-au impus pe linie, cu o singură excepţie

Aşa cum anticipam în avancronica etapei a cincea, meciurile au dat câştig de cauză echipelor care erau cotate cu prima şansă în şase din cele şapte întâlniri programate. Excepţia neplăcută a constituit-o Cetate Deva, care a fost învinsă la Giarmata de una din codaşele seriei, Millenium, scor 3 – 2. În rest surprinde poate doar proporţia scorului cu care CSU Craiova II a învins pe Naţional Sebiş, nu şi victoria în sine, sebişenii fiind doar o palidă umbră a formaţiei din sezonul trecut.

Vineri s-au jucat două partide, cea de la Giarmata şi cea dintre Nuova Mama Mia Becicherecu Mic şi Centrul Naţional de Pregătire Timişoara. Juniorii Timişoarei au câştigat cu 1 – 0 prin reuşita lui Chera, venită pe final de joc, în minutul 83.

Sâmbătă s-au disputat restul partidelor, în care gazdele s-au impus pe linie, inclusiv ACS Şirineasa, despre care am vorbit mai sus.

Într-un alt meci aşteptat al rundei, CSU Craiova II a zdrobit pe Naţional Sebiş cu 4 – 1. Oltenii au deschis scorul după un sfert de oră, dar au rămas în zece oameni din minutul 23 după eliminarea lui Hreniuc, pentru fault comis în postura de ultim apărător. Două minute mai târziu Săulescu a egalat şi se părea că drumul spre victorie al oaspeţilor era larg deschis. Ceea ce a urmat a fost însă greu de înţeles, Craiova înscriind de trei ori în inferioritate numerică!(?). “Tripla” lui Alexandru Popescu (minutele 15, 38, 70 – din penalty) şi golul lui Iuga (min. 85) au adus un succes imposibil de contestat al trupei lui Corneliu Papură, în continuare ocupantă a unui onorant loc 2.
Pe locul 3 în serie rămâne nou promovata ACS Ghiroda, care a învins cu 4 – 1 echipa secundă a lui Hermannstadt Sibiu. Golurile au fost marcate de Centea (min. 11), Pătraşcu (31 – penalty), Baranyi (36) şi Alexandru Dincă (50) pentru timişoreni şi Mucuţă (min. 20) pentru sibieni.

A urcat în clasament CSM Şcolar Reşita, acum pe locul 4 în urma înfrângerii Filiaşiului şi a succesului propriu în faţa celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. A fost un 2 – 0 conturat în partea secundă a întâlnirii, cele trei puncte fiind aduse de golurile lui Negoescu (min. 58) şi Beloescu (min. 86).

În fine, cel mai spectaculos salt în clasament după această etapă l-a făcut Şoimii Lipova, urcată de pe locul 11 până pe 6. Echipa lui Flavius Sabău, care va juca vineri la Deva cu Cetate, a câştigat cu 2 – 0 partida de acasă cu Internaţional Băleşti, golurile fiind marcate de Trabalka (min. 40) şi Vasinc (min. 55).

One Comment

  1. Pingback: Milana Travis