NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Sindicaliştii CEH suspendă protestele. Minerii şi energeticienii aşteaptă un răspuns din partea Consiliului de Administraţie la revendicările formulate în ultima săptămână.
miner-la-pikamer

Sindicaliştii CEH suspendă protestele. Minerii şi energeticienii aşteaptă un răspuns din partea Consiliului de Administraţie la revendicările formulate în ultima săptămână.

După discuţii care au durat, luni, de la ora 14.00 până seara târziu, reprezentanţii principalelor sindicate au semnat un protocol cu administraţia CEH în urma căruia protestele sunt suspendate, iar cererile lor vor fi discutate într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie.

Decizia vine şi pe fondul gerului care afectează întreaga ţară, iar Termocentralei de la Mintia i s-a comandat suplimentarea cantităţii de energie livrată în sistem. „Acum se merge cu ambele cazane de la Grupul III şi cu un cazan de la Grupul V. Era vorba că ar urma să fie pornit şi cel de-al doilea de la Grupul V. Am convenit, şi noi şi colegii din minerit, să suspendăm protestele, iar astăzi (ieri – n.red.), dacă se va putea întruni telefonic, dacă nu mâine (astăzi – n.red.), Consiliul de Administraţie al CEH să discute revendicările noastre. Noi solicităm ca măcar primele două cerinţe ale noastre să fie îndeplinite de urgenţă: anularea măsurii de întrerupere temporară a activităţii şi demiterea întregii conduceri CEH”, declară preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia, Mircea Crişovan.

Minerii vor lucra sâmbăta

Minerii cer, în plus faţă de energeticieni, aprovizionarea cu materialele strict necesare pentru activitatea în subteran, înlăturarea de pe funcţii a şefilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi anularea deciziei privind mutarea a 90 de angajaţi de la Prestserv la mina Livezeni. Conform preşedintelui Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, Consiliul de Administraţie al CEH se va reuni astăzi, iar liderul sindical este invitat la întrunire pentru a argumenta solicitările minerilor. Acelaşi protocol încheiat luni seara prevede că minerii de la Lupeni vor lucra sâmbăta, pe 14, 21 şi 28 ianuarie pentru a recupera producţia de cărbune nerealizată săptămâna trecută, din cauza protestelor spontane izbucnite aici.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *