NEWS ALERT:
Home / Eveniment / Simota, trimis în judecată pentru trafic de influență de 500.000 de lei, la CET Bacău
Faptele pentru care a fost trimis în judecată Alin Simota au fost săvârșite în perioada în care el era consilier județean
Faptele pentru care a fost trimis în judecată Alin Simota au fost săvârșite în perioada în care el era consilier județean

Simota, trimis în judecată pentru trafic de influență de 500.000 de lei, la CET Bacău

Alin Simota, fostul finanțator al clubului Jiul Petroșani și fost consilier județean, a fost trimis în judecată de DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influență pe lângă CET Bacău. Simota se află în penitenciar, unde execută o pedeapsă pentru conflict de interese.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Alin Simota, pentru presupuse fapte de corupție pe care acesta le-ar fi comis în vremea în care era consilier județean. Potrivit procurorilor, în vara anului 2010, S.C. CET S.A. Bacău și S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care fostul director economic al CET Bacău, Mazilu Gabriela, Mazilu Ovidiu și un om de afaceri (martor în cauză) au încercat să și le adjudece prin intermediul unei societăți controlate de acesta din urmă. „În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu inculpatul Simota Alin, la data faptei consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, care i-a spus că, prin influența pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura omului de afaceri încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău și Oradea erau membri ai aceleiași formațiuni politice.

Pentru a-și exercita influența pretinsă, inculpatul Simota Alin i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat că urmau să fie folosiți de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoștință soților Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și cu care aceștia au fost de acord”, susțin anchetatorii.

CET Bacău a dispus plata banilor

Cele trei persoane au fost de acord atât cu remiterea acestei sume, cât și cu plata unui avans de 50.000 de euro, spun procurorii. „Pentru obținerea banilor solicitați ca avans, Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri. Astfel, în luna septembrie 2010, cele trei persoane au remis consilierului județean, în patru tranșe, suma totală de 210.000 lei. Deși acesta a afirmat că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reușit să încheie contractele de transport de cărbune”, mai afirmă anchetatorii DNA.

La sfârșitul anului trecut, fostul director economic al CET Bacău, Gabriela Mazilu, și Ovidiu Mazilu, au fost trimiși în judecată pentru cumpărare de influență. Cauza respectivă a fost disjunsă pentru continuarea cercetărilor față de Simota Alin, având în vedere că la acea vreme acesta era subiectul unei proceduri de extrădare, fiind condamnat definitiv într-un alt dosar penal.

Despre Livia BOTICI

Citește și

MAT 3 IN 3 perchezitii braconieri

Percheziții la braconieri. 50 de trofee, arme și muniții au fost ridicate

Polițiștii au ridicat peste 50 de trofee de vânătoare, dar şi arme şi muniție, în …