Home / Politică / Siegfried Mureșan, despre vizita la Țebea, cu elicopterul, a lui Dragnea. Dragnea, somat să aducă dovezi că a plătit din bani personali zborurile. În caz contrar, demisia
siegfried muresan

Siegfried Mureșan, despre vizita la Țebea, cu elicopterul, a lui Dragnea. Dragnea, somat să aducă dovezi că a plătit din bani personali zborurile. În caz contrar, demisia

Europarlamentarul Siegfried Mureșan îi solicită public lui Liviu Dragnea să spună opiniei publice câte plimbări cu elicopterul privat plătit „ca persoană fizică” a făcut anul acesta în numele Camerei Deputaţilor. Președintele PSD susține că a plătit din propriul buzunar deplasarea cu un elicopter privat la Sărbătorile Naţionale de la Ţebea, de weekendul trecut. Mureșan susține că dacă nu aduce dovezi, Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia.

„Glasul Hunedoarei” a prezentat în ediția de luni, pe surse, că zborurile ar fi costat aproximativ 5.000 de euro. „Dragnea s-a deplasat la Ţebea în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dovadă şi faptul că a depus şi o coroană de flori în numele acestei instituţii. De altfel, a şi fost prezentat cu această calitate de crainicul evenimentului. Ce politician angajat al statului plăteşte 5.000 de euro ca să participe la un eveniment în numele instituţiei pe care o reprezintă, în condiţiile în care această sumă reprezintă salariul domnului Dragnea pe o lună şi jumătate? Să mai adaug faptul că, în urmă cu doar câteva zile, pe 4 septembrie, aşa cum relatează presa, Dragnea a mai avut încă o deplasare tot cu un elicopter privat la Arad. Alte cel puţin 5.000 de euro. Asta ar însemna mai mult de 10.000 de euro în mai puţin de o săptămână numai pentru deplasarea cu elicopterul în ţară!”, a declarat Siegfried Mureşan. Europarlamentarul consideră că „ceva este putred” în toată această situaţie şi îi solicită preşedintelui PSD să vină cu explicaţii publice pe această temă. „Îi cer public domnului Dragnea să ne spună câte astfel de <fapte bune>, câte plimbări cu elicopterul privat plătit <ca persoană fizică> din propriul buzunar a făcut anul acesta în numele Camerei Deputaţilor, să prezinte documentele care să ateste veridicitatea declaraţiilor sale, şi anume că zborurile au fost achitate din propriul buzunar. Nu în ultimul rând, să ne explice dacă există o legătură între firma care deţine acest elicopter cu care dumnealui bate ţara în lung şi în lat <din buzunarul propriu>, Cobrex Trans, şi celebra companie Tel Drum, aşa cum arată unele investigaţii jurnalistice”, a precizat Siegfried Mureşan.

Fără dovezi, Dragnea ar trebui să își dea demisia

În opinia deputatului european, cetăţenii au dreptul să ştie toate condiţiile în care un reprezentant al lor, în acest caz preşedinte al Camerei Deputaţilor, se deplasează în interes de serviciu în numele statului român. „Dacă nu oferă toate aceste explicaţii, minciuna este dovedită fără urmă de îndoială, caz în care demisia domnului Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor devine inevitabilă. Nu poţi să conduci principalul organism de reprezentare democratică a unui popor şi să minţi cu atâta uşurinţă şi evidenţă. Nu contest dreptul unui reprezentant al statului de a folosi mijloace de deplasare adecvate urgenţei misiunii pe care o are, dar acest lucru trebuie să se justifice, să se facă în deplină transparenţă şi fără vreo urmă de îndoială privind legalitatea lor”, a subliniat Siegfried Mureşan.

Despre Livia BOTICI

Citește și

SECUND molot

Mircea Moloț: „Sunt mari semne de întrebare, din ce în ce mai numeroase, cu privire la statul de drept”

Președintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, atrage atenția că partidul din care face parte va continua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *