glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Şi drumarii ajung în şanţ, câteodată. Doi angajaţi ai CNAIR au ajuns în Jieţ în timp ce inspectau starea DN 7 A Petroşani – Voineasa.

Doi salariaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova au fost victimele unui accident provocat, se pare, şi de faptul că drumul pe care îl inspectau nu fusese curăţat cum ar fi trebuit. Şefii locali ai Drumurilor Naţionale neagă acest detaliu. Poliţiştii vobesc însă de „carosabil acoperit cu mâzgă”

Cei doi angajaţi ai DRDP Craiova veniseră duminică dimineaţă în Valea Jiului pentru a inspecta felul în care s-a făcut deszăpezirea pe drumurile naţionale din zonă. Au plecat din Petroşani spre Voineasa, pe DN 7 A, dar, într-o curbă maşina lor a derapat şi a căzut în albia râului Jieţ. Bărbaţii au fost scoşi de salvatori din maşină şi duşi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Şoferul a fost rănit uşor, iar colegul său, aflat pe scaunul din dreapta a suferit răni grave, fiind apoi transportat cu o ambulanţă la Craiova.

A fost, sau n-a fost… zăpadă?

Primele informaţii despre accident arătau că acesta s-a produs şi din cauză că drumul nu fusese curăţat cum ar fi trebuit. În zonă a nins abundent începând de sâmbătă. Ieri, şeful Secţiei de Drumuri Naţional Tg. Jiu (subordotană DRDP Craiova), Ioan Tudor, declara că nu cunoaşte foarte multe detalii despre caz, dar spunea că pe DN 7A „n-a fost nici polei, nici zăpadă” şi adăuga că, dacă ar fi fost, „pe-acolo au trecut mai multe maşini, n-ar fi fost doar una cu probleme”.

Raportul Inspectoratului Judeţean de Poliţie referitor la accident arată însă destul de clar că, la momentul producerii accidentului în care victime au fost chiar doi angajaţi ai CNAIR, carosabilul era acoperit cu mâzgă: „În data de 10. 12. 2017, în jurul orei 08.45, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7A, în zona Jieţ, spre localitatea Voineasa, pe fondul neadaptării vitezei, într-o curbă la dreapta (în condiţiile unui carosabil acoperit cu mâzgă) a derapat ieşind în afara părţii carosabile”. Fiind vorba despre un accident rutier petrecut în timpul programului de lucru al celor doi, a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.