glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Şi-a ucis mama cu cinci lovituri de cuţit, a ieşit în faţa blocului şi a aşteptat poliţiştii

Caz cutremurător la Hunedoara. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitate, şi-a ucis mama, ieri dimineaţă, cu cinci lovituri de cuţit. După ce a comis crima, a ieşit din apartament, plin de sânge şi având cuţitul în mână, şi i-a spus unui vecin că şi-a omorât mama. A ieşit apoi în faţa blocului, s-a aşezat pe bancă şi a aşteptat să apară poliţiştii.

Crima care a şocat un întreg cartier din municipiul Hunedora a fost comisă, ieri dimineaţă, în jurul orei 9:00, într-un apartament cu două camere, situat la parterul unui bloc situat pe strada Mihai Viteazu. Florin Ailoaiei, în vârstă de 31 de ani, locuia împreună cu mama sa, în vârstă de 51 de ani, bunica acestuia, soţia şi fiul său de nouă luni. Bărbatul, care se presupune că ar avea probleme psihice, şi în ultima perioadă era extrem de depresiv, a luat un cuţit de bucătărie şi, probabil pe fondul unor discuţii în contradictoriu pe care le-ar fi avut cu mama sa, i-a aplicat acesteia cinci lovituri de cuţit, una în zona inimii şi patru în spate. Având cuţitul în mână şi plin de sânge, a ieşit din casă, i-a spus unui vecin că şi-a înjunghiat mama şi a ieşit în faţa blocului, unde s-a aşezat pe o bancă, şi-a aprins o ţigară şi a aşteptat să vină poliţiştii.

Medicii nu au mai reuşit să o salveze pe mama criminalului

Vecinul bărbatului a sunat la 112, iar în scurt timp au ajuns la locul crimei medicii şi poliţiştii. Din păcate, manevrele de resuscitare ale medicilor sosiţi la faţa locului au rămas fără rezultat, aceştia declarând decesul femeii, în vârstă de 51 de ani. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara pentru a fi audiat în vederea stabilirii cauzelor şi a circumstanţelor în care a fost comisă fapta. Ancheta în acest caz este coordonată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
„Suspectul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, urmând a fi supus unei expertize psihiatrice” – purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Criminalul a avut două tentative de suicid, în Irlanda

Unul dintre prietenii lui Florin Ailoaiei, Dorel Coldea, povesteşte că tânărul, împreună cu soţia şi fiul său, s-a întors în urmă cu aproximativ trei săptămâni, din Irlanda, unde lucra la un abator, în Hunedoara, în casa mamei sale. Acesta a mai precizat că amicul său a fost o persoană agreabilă până în urmă cu aproximativ doi ani, când a început să creadă că soţia sa îl înşeală.
„În urmă cu vreo trei luni, am avut o convorbire telefonică cu el. Era undeva pe un pod, de unde vroia să se arunce. L-am întrebat care este motivul pentru care vrea să recurgă la acest gest şi mi-a spus că are impresia că-l înşeală soţia. Am reuşit să-l determin atunci să renunţe la acest gest, dar ulterior s-a aruncat în faţa unei maşini. Am înţeles că şi la locul de muncă a încercat să se sinucidă. Ar fi vrut să se otrăvească sau să se taie cu fierăstrăul în două. În urmă cu trei săptămâni a venit acasă, iar relaţia între noi nu a mai fost apropiată. Doar ne salutam şi abia dacă mai schimbam câteva cuvinte. Am observat atunci că s-a schimbat enorm. Nu mai era acelaşi om pe care-l cunoşteam. Era retras, privea în gol. Mi s-a părut a fi o persoană bolnavă din punct de vedere psihic” – Dorel Coldea.

„Sunt şocată şi nu pot să cred că a fost în stare de aşa ceva. Îl cunosc de când era ţânc şi se juca în faţa blocului. Era foarte liniştit şi ascultător. De când s-a întors acasă îl vedeam cu copilul afară, era respectuos” – Florica Aga, vecină.