glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Sfârșitul tragic al unui înger. Rezultatul autopsiei: fetița a murit în urma unei fracturi de coloană cervicală

Mălina, fetița de șapte ani din localitatea Turda, județul Cluj, a murit în urma unei fracturi de coloană cervicală. Acesta este rezultatul autopsiei efectuate de medicii legiști hunedoreni. Specialiștii spun că fractura de coloană ar fi putut apărea și în urma contactului cu apa, în situația în care copila a sărit „cap” de pe trambulină. Între timp, duminică seara, aproape de ora 22, poliția a dat publicității o imagine în care apare familia băiatului bănuit că ar fi rănit-o pe Mălina, iar luni dimineață aceasta a luat legătura cu oamenii legii.

Polițiști au anunțat că părinții copilului care ar fi rănit-o pe fetița de șapte ani au fost identificați, după ce aceștia au sunat, luni, prin avocatul lor, la poliție, pentru a spune că ei sunt cei căutați. Familia este din județul Hunedoara, din comuna Vețel, iar copilul are tot șapte ani, la fel ca și Mălina, micuța care, duminică, a murit. Potrivit surselor noastre, aceștia au declarat că în momentul în care au observat salvarea, la ștrandul din Geoagiu, s-au speriat și ei și copilul lor și au decis să plece de la fața locului. Mai mulți martori au declarat anchetatorilor că, imediat după ce fata a sărit în apă, a sărit și copilul de pe trambulină, moment în care ar fi lovit-o. „Poliția Geoagiu a fost contactată prin reprezentant legal de familia unui minor în vârstă de șapte ani, din județul Hunedoara, care și-a arătat disponibilitatea de a sprjini ancheta penală cu privire la decesul minorei în vârstă de șapte ani, din județul Cluj, care a suferit un nefericit accident în stațiunea Geoagiu Băi. După audierea tuturor persoanelor care au cunoștință despre acest caz și în funcție de concluziile medico-legale privind cauza decesului și celelalte elemente ale dosarului penal, privind infracțiunea de ucidere din culpă, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, vor fi luate măsurile prevăzute de lege”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

A fost fractură de coloană cervicală

Medicii legiști au finalizat autopsia micuței de doar șapte ani, iar în urma investigațiilor s-a stabilit că aceasta ar fi murit în urma unei fracturi de coloană cervicală. „În urma autopsiei, a rezultat că moartea a survenit în urma unei fracturi a coloanei cervicale. Nu putem spune cu exactitate, în acest moment, cum a survenit această fractură, trebuie să coroborăm datele anchetei cu cele ale autopsiei, iar în urma acestei proceduri se va stabili”, a declarat medicul legist Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.

Surse medicale spun însă că fractura de coloană cervicală ar fi putut să survină în urma căzăturii de pe trambulină, dacă fetița ar fi sărit „cap” în apă, și nu neapărat de la o lovitură primită de la celălalt copil. Polițiștii merg însă pe ambele variante până la momentul în care toate datele anchetei vor fi puse cap la cap.

Tags