glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Sfârșit tragic. Darius Șendroiu, administratorul Complexului „Steaua Mureșului”, ucis la vânătoare de șeful de post de la Boșorod

Tragedie fără margini în familia omului de afaceri Ioan Șendroiu. Fiul său, Darius Șendroiu, înhoratiu-onescu vârstă de 26 de ani, a fost împușcat mortal, accidental, în timpul unei partide de vânătoare, chiar de finul tatălui său, șeful de post al comunei Boșorod, Horațiu Onescu. Până să ajungă medicii la locul accidentului, tânărul de 26 de ani a decedat.

Darius moștenise pasiunea de la tatăl său, omul de afaceri hunedorean Ioan Șendroiu. Vineri, pe când se însera, aceștia se aflau împreună, în pădurea din satul Alun. La un moment dat, o împușcătură a declanșat disperarea. Focul de armă fusese tras de Horațiu Onescu, finul lui Ioan Șendroiu și nașul de botez al fetiței lui Darius Șendroiu, șeful de post din comuna Boșorod. Cel împușcat era Darius, un tânăr de doar 26 de ani. Deși au chemat de urgență salvarea, victima a murit în brațele tatălui său, la scurt timp. Tânărul a fost împușcat în gât, iar rănile făcute au fost incompatibile cu viața, spun medicii legiști. „A fost o plagă împușcată cervicală, cu leziune multiplă, vasculară. Toate formațiunile cervicale, inclusiv coloana a fost afectată. Un sigur glonț a fost, care a intrat prin partea din față a corpului și a ieșit prin spate. Leziunea a fost absolut incompatibilă cu viața”, a declarat șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, dr. Dan Mărculescu.

Polițistul, anchetat penal și disciplinar

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele șefului de post din Boșorod. „În data de 07.10.2016, la ora 18:36, Poliția Orașului Călan a fost sesizată cu privire la faptul că, pe fondul de vânătoare 50 Ursici (zona Alun-Boșorod) s-a produs un accident de vânătoare în urma căruia o persoană a fost grav rănită. Până la sosirea echipei medicale, victima, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Deva, a decedat. Echipele de poliție, însoțite de procurorul criminalist, s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea activităților specifice în astfel de situații, din primele verificări rezultând că partida de vânătoare a fost organizată cu îndeplinirea condițiilor legale, iar prezumtivul autor este o persoană în vârstă de 37 de ani – membru vânător și participant la vânătoare”, au declarat, vineri seara, reprezentanții IPJ Hunedoara. Polițistul se afla în timpul liber, iar toți cei cinci membri ai partidei de vânătoare de mistreți autorizate erau deținători legali a armelor. „Pe lângă ancheta penală a procurorilor, conducerea IPJ Hunedoara a dispus și efectuarea unei anchete disciplinare în acest caz”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Tags