glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Sfârşit de săptămână cu film, concurs şi tradiţii şi obiceiuri de Crăciun

La sfârşitul acestei săptămâni cinefilii au ocazia de a viziona „Cinci eroi de legendă”, un film în regia lui Peter Ramsey. Amatorii de patinaj au posibilitatea de a-şi „etala” talentul în cadrul unui concurs organizat la patinoarul din Hunedoara, iar iubitorii de obiceiuri şi tradiţii au ocazia să participe la Festivalul Dubaşilor din Ilia, la Concursul de colinde din satul Bejan, aparţinător comunei Şoimuş sau la spectacolele de Crăciun din satele comunei Băcia.

„Cinci eroi de legendă” este aventura spectaculoasă care spune povestea unor eroi cu aptitudini ieşite din comun. Când lumea e ameninţată de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi trebuie să-şi unească forţele pentru prima dată ca să protejeze speranţele, credinţa şi imaginaţia copiilor din toată lumea. Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moş Crăciun), Bu­nnymund (Iepuraşul de Paşti), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru, Bau-Bau), Tooth (Zâna Măseluţă). Pelicula va rula începând de astăzi şi până duminică, la Cinematograful “Patria” din Deva cu începere de la orele 15, 17 şi 19. Preţul unui bilet, de la ora 15, este şase lei, iar de la orele 17 şi 19, opt lei.

Festivalul Dubaşilor

La sfârşitul acestei săptămâni, hunedorenii, iubitori de tradiţie şi obiceiuri, sunt aşteptaţi la Festivalul Dubelor, care va avea loc la Căminul Cultural din comuna Ilia, cu începere de la ora 16:00. Festivalul ajunge anul acesta la a VI-a ediţie. Vor concura opt trupe de dubaşi din toate satele comunei Ilia, două trupe de irodaşi şi două de stelari. Premiile pentru cele mai bune trupe de dubaşi constau în: Premiul I – un purcel, Premiul II – un curcan şi Premiul III – 10 metri de cârnaţi şi zece litri de vin.

Concurs de colinde, la Şoimuş

Hunedorenii de toate vârstele sunt aşteptaţi în acest weekend să ia parte la un spectacol fascinant de colinde. Din dorinţa de a promova şi a nu da uitării tradiţia colindatului de Crăciun, Primăria şi Consiliul Local Şoimuş vor organiza un concurs specific acestei perioade. Evenimentul va avea loc în data de 23 decembrie, la Căminul Cultural din satul Bejan, cu începere de la ora 15:00. La concurs vor participa opt trupe de dubaşi din cele zece sate ale comunei şi mai multe trupe de irozi şi copiii cu Steaua. Atât câştigătorii cât şi ceilalţi participanţi ai concursului vor fi re­compensaţi cu premii.

„A venit Crăciunul”, la Băcia

Tot în acest weekend, iubitorii de tradiţii de Crăciun vor putea lua parte la un spectacol de colinde organizat de Consiliul Local şi Clubul „Magic Star” din Băcia. Sub genericul „A venit Crăciunul”, organizatorii promit o noapte de excepţie tuturor participanţilor. Invitaţii speciali ai serii vor fi Ansamblul Folcloric „Flori mureşene” Simeria, împreună cu formaţia Nicu Drăgan din Haţeg şi Clubul „Magic Star” Băcia. Spectacolul se va desfăşura pe tot par­cursul weekendului: astăzi cu începere de la ora 16:00 la Căminul Cultural Totia şi de la 18:00 la Căminul Cultural Băcia. În data de 23 decembrie, la Biserica Ortodoxă Tâmpa va avea loc un spectacol de co­linde pe parcursul întregii zile.

Concurs de patinaj cu premii

Duminică, amatorii de patinaj au posibilitatea de a-şi „etala” talentul în cadrul unui concurs organizat de Primăria Hunedoara, la patinoarul din localitate. Competiţia va fi organizată în 23 decembrie, între orele 16 şi 18. Probele pregătite de organizatori nu au un grad tocmai scăzut de dificultate şi vor fi patru la număr. La finalul concursului, primul clasat pe podium va fi răsplătit cu un abonament la patinoar valabil o lună. Premiul al doilea şi al treilea constă în câte un abonament la patinoar pe două, respectiv o săptămână.

Vezi și

Close