glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Set de tenis pierdut de Cetate la Sebiş

CNS Cetate Deva a cedat la un scor deloc obişnuit în fotbal, 6 – 3, în deplasarea de la Sebiş cu Naţional. Un joc cu nouă goluri este spectaculos, desigur, mai ales pentru învingători şi pentru privitorii neutri, dar această nouă înfrângere este a treia pentru formaţia deveană în cele patru etape de campionat, iar poziţia ocupată în clasament e una îngrijorătoare, fiind departe de ambiţiile exprimate la Deva înainte de începerea sezonului.

Desigur, adversarul întâlnit de Cetate a fost unul puternic, Sebişul fiind alături de Ighiu şi Galda una dintre marile favorite la promovare din seria a patra, aşa cum arătam în avancronica sezonului, judecând după locurile ocupate în ediţia precedentă şi după loturile de jucători. Însă chiar şi aşa, cele 14 goluri primite de formaţia deveană în patru meciuri arată că există probleme care trebuie rezolvate cât mai urgent, prima dintre ele fiind venirea unui antrenor care să preia echipa din mers şi să gestioneze situaţia actuală.

Sfertul de oră care a decis meciul

Revenind la partida de la Sebiş, aceasta a debutat slab pentru Cetate, copiind la indigo starturile de joc cu Galda şi Poli II, cu gol primit foarte repede, în minutul 2. Săulescu a centrat de pe dreapta, Marius Ion a driblat scurt şi a şutat din careu şi astfel meciul a început practic de la 1 – 0 pentru adversari. Prima parte a fost una fără mari ocazii de gol, cele mai notabile fiind şutul lui Săulescu la vinclu, de la 14 metri, scos de Bodea (min. 23) şi cel al lui Vaştag, de la 25 de metri, respins de Fişteag de la rădăcina barei.

A compensat în schimb repriza a doua, cu un gol la fiecare cinci – şase minute. Soarta partidei s-a scris în ceva mai mult de un sfert de oră, între minutele 50 şi 66, când gazdele au marcat de trei ori şi s-au distanţat la un confortabil 4 – 0 pe tabela de scor. Mai întâi Rosemblum a trimis sub transversală balonul primit de la Mihuţa (2 – 0 în min. 50), Sahru a trimis de puţin pe lângă poartă de la 18 metri, trecând pe lângă reducerea de scor care poate ar fi dat alt curs jocului, Săulescu a finalizat o acţiune personală (3 – 0, min. 58), pentru ca tot el să înscrie după o pasă primită de la Iuga (4 – 0, min. 66).

Intrat în minutul 70, Lintaru a adus ceva „vână” în atacul devean. Mai întâi a şutat din voleu puţin pe lângă poarta lui Fişteag (min. 73), apoi a prins vinclul cu un şut din marginea careului mare şi a făcut 4 – 1 în min. 77. Tecsi, introdus şi el în repriza a doua, a adus o rază de speranţă în tabăra oaspeţilor, înscriind pentru 4 – 2 în min. 82. Nici o şansă însă, pentru că Iuga (min. 84), la o fază în care balonul a revenit din transversală şi a intrat în poartă după ce l-a lovit în spate pe ghinionistul Bodea, şi Clej (min. 88) au refăcut diferenţa de patru goluri în favoarea Naţionalului. Scorul final l-a stabilit Velici, în al doilea minut de prelungiri, la un contraatac devean în urma căruia a scăpat singur în careu.

Naţional Sebiş – Cetate Deva 6 – 3

Au marcat: Marius Ion (2), Rosenblum (50), Săulescu (58, 66), Iuga (84), Clej (88), respectiv Lintaru (77), Tecsi (82), Velici (90+2)

NAŢIONAL: Fişteag – Rosenblum, Stupu, Suciu (78 Fuchs), Siminic – Cârstoiu (68 Basic), Mihuţa – Săulescu (81 Clej), Iuga, Susan (68 Roman) – M. Ion

CETATE: Bodea – Jude, Pistol (41 Vajda), Kereki, Doboş (70 Lintaru) – R. Cristian, Vaştag, Sahru – Şaucă (56 Tecsi), Velici, Bloj

„Am ajuns la un acord cu Viorel Tănase, antrenor cu licenţa Pro, a pregătit în cariera sa echipe din ligile întâi şi a doua. Marţi îl vom prezenta oficial pe noul antrenor, într-o conferinţă de presă. A fost prezent la meciul de la Sebiş şi a condus deja primele antrenamente la echipă”, ne-a informat Cristian Bobar, preşedintele lui CNS Cetate Deva.

„Am fost în tribună la meciul de la Sebiş şi spun sincer că nu mi-a plăcut ceea ce am văzut pe teren. Nu mi-a plăcut atitudinea şi mai ales lipsa de organizare în joc. Ştiu că s-au adus mulţi jucători noi la echipă în această vară, în consecinţă că nu există omogenitate, că s-a început prost campionatul, dar în fond dacă echipa ar fi mers bine eu nu aş mai fi fost acum aici! Oricum, s-au luat prea multe goluri, 6 la acest meci, 14 în total în campionat. Calitate este, am văzut-o la jucători, deci există o bază de plecare şi se poate lucra. Trebuie să avem răbdare, să ne pregătim, să construim relaţii de joc, să stabilim automatisme pe teren şi vor veni şi rezultatele, pentru că repet, calitate există în lot. Următoarea partidă, acasă cu Ighiul, va fi una dificilă, ştiu că adversarul este unul puternic. Sperăm să nu mai primim gol şi să reuşim să marcăm noi, ca să începem redresarea echipei”, a fost prima declaraţie a lui Viorel Tănase, noul antrenor al lui Cetate, pentru Glasul Hunedoarei.