glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Serbările zăpezii” – la Straja. Distracţie şi concursuri pe pârtiile din staţiune

La sfârşitul acestei săptămâni, hunedorenii au ocazia să ia parte la unul dintre cele mai mari şi importante evenimente de iarnă ce au loc în judeţul Hunedoara. Este vorba despre „Serbările zăpezii”, eveniment care se va desfăşura pe parcursul a două zile, vineri şi sâmbătă, în staţiunea Straja.

Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend în staţiunea montană Straja, din judeţul Hunedoara, pentru a lua parte la „Serbările zăpezii 2014”. Evenimentul se va întinde pe parcursul a două zile, 7 şi 8 februarie. Cu această ocazie, organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru iubitorii de zăpadă şi de adrenalină. Astfel, vor fi organizate o mulţime de concursuri bizare şi amuzante dar şi spectacole şi concerte susţinute în aer liber. În plus, nici cei mici nu vor avea timp să se plictisească, deoarece aceştia vor putea să-l sărbătorească pe ursul Baloo, mascota staţiunii, şi să-i afle povestea. Turiştii îl vor putea vizita pe Baloo sâmbătă, 8 februarie, cu începere de la ora 12:00. Potrivit organizatorilor, evenimentele în staţiunea Straja nu se opresc aici. În data de 15 februarie va fi organizat Festivalul Oamenilor de Zăpadă, în 22 februarie – Cupa Straja la schi alpin, iar în intervalul 25-26 februarie se va desfăşura Cupa Comexim ( în cadrul Campionatului Naţional la schi alpin).

Toate pârtiile sunt în stare perfectă

Datorită căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, toate cele 12 pârtii de schi din Staţiunea Straja au fost deschise pentru împătimiţii sporturilor de iarnă. Totodată, săptămâna trecută a fost inaugurată şi pârtia de snow tubing, care este situată în apropiere de Platoul Soarelui. Pârtia măsoară 260 de metri şi este dotată cu o instalaţie specială care trage un colac de la baza pârtiei până în partea superioară. Acolo sus, colacul se desprinde de instalaţie şi coboară, cu viteză, în vale. Pârtia de snow tubing este amenajată cu multe viraje şi hopuri, pentru a asigura turiştilor o coborâre spectaculoasă. Noua instalaţie are o capacitate de 500 de persoane pe oră şi dispune de 52 de colaci speciali pentru acest sport. Preţul pentru o urcare este 3 lei, urmând a fi implementat şi un sistem pe cartelă. Dacă un turist va alege să urce de mai multe ori pe această instalaţie, preţul scade.

Loading...