glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Sentinţă definitivă în dosarul dublului omor din Haţeg. Criminalii din Hațeg au atacat cu apel sentința pronunțată de Tribunalul Hunedoara. Soluţia, săptămâna viitoare

Florin Mihăiescu și Iulian Moldovan, acuzați că au ucis doi oameni și le-au incendiat casa, s-au prezentat din nou in fața instanței, în cadrul unui nou termen de judecată al dosarului. Primul dintre aceștia a fost condamnat de magistrații hunedoreni la închisoare pe viață, în timp ce al doilea, minor la data comiterii crimei, la 15 ani de închisoare, ambii pentru omor calificat și profanare de morminte. Deşi acesta a fost al doilea termen de judecată al apelului, judecătorii sunt decişi să pronunţe soluţia.

Au fost audiate persoanele implicate, s-au reanalizat probele. Instanţa de la Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat pronunţarea soluţiei în data de 12 septembrie. Sentinţa va fi una definitivă.

Tragedia care a uimit orașul

Comunitatea din orașul Hațeg a fost îngrozită de o dublă crimă, comisă anul trecut, de Sfântul Nicolae. Cei doi bărbați au mers în vizită la Raul Barabași, un tânăr de 28 de ani, din localitate. Pe fondul consumului de alcool, vizita s-a transformat într-o tragedie. Primul care a căzut victimă a fost chiar prietenul lor. Acesta a fost ucis cu 40 de lovituri de cuțit. Bunica victimei, de 79 de ani, a intervenit în conflict și a avut și ea aceeași soartă cu a nepotului său. Pentru a-și șterge urmele, cei doi criminali au incendiat locuința.  „Suspecții făceau parte din anturajul victimei de 28 de ani, împreună cu care au consumat, la locuința acesteia, băuturi alcoolice, după care, pe fondul unui conflict spontan, i-au aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuțit de bucătărie, în timp ce victimei în vârstă de 79 de ani i-au aplicat lovituri cu un corp contondent și i-au produs decesul prin compresiune toracică. După comiterea dublei crime, cei doi suspecți au incendiat mobilierul camerei în care se aflau victimele, în încercarea de a distruge probele materiale ale faptei și a-i induce în eroare pe anchetatori”, precizau polițiștii la vremea respectivă.

30 de ani este pedeapsa maximă în România