glasul-hd.ro Web analytics

Home / Actualitate / Sens giratoriu într-o intersecție periculoasă din Deva
SECUND sens giratoriu

Sens giratoriu într-o intersecție periculoasă din Deva

Primăria Deva dorește să construiască un sens giratoriu într-o intersecție periculoasă, din localitate. Este vorba despre zona de la ieșire din municipiu, înspre Mintia, unde au avut loc mai multe accidente de circulație, de-a lungul timpului. Noua construcție va anula „întoarcerea” temporară, construită pentru ca autovechiculele care vin dinspre Mintia și vor să meargă pe autostradă să aibă unde întoarce spre podul de la Șoimuș.

Potrivit primarului Florin Oancea, decizia de a amenaja un sens giratoriu la intersecția străzii Horea cu DN 7 – Calea Zarandului a fost luată în urma unei analize. „Am avut întâlniri cu reprezentanții Poliției Naționale – Serviciul Poliției Rutiere, am dezbătut împreună cu colegii din cadrul Direcției Tehnice și am ajuns la concluzia că este mai mult decât necesar un astfel de sens giratoriu în acea zonă. Și, primul pas îl facem, este vorba despre studiul de fezabilitate, urmând ca apoi să continuăm procedura legală – proiectare și execuție. Îmi doresc în acest an să îl finalizăm”, a declarat Florin Oancea.

Motivele care stau la baza acestei decizii sunt explicate în proiectul de hotărâre, care va fi supus la votul consilierilor locali vineri. „Amenajarea acestui sens giratoriu va fluidiza circulația în zonă, în special ieșirea din strada Horea în DN 7 – Calea Zarandului, această ieșire fiind tot timpul anevoioasă și nu puține au fost accidentele rutiere produse în această intersecție având în vedere traficul de pe DN 7 – Calea Zarandului”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Valoarea estimativă a lucrărilor conform devizului general este de 1.142.674 de lei, cu tot cu TVA.

Sensul giratoriu care se va construi este foarte aproape de „întoarcerea” temporară, construită pentru ca autovechiculele care vin dinspre Mintia și vor să meargă pe autostradă, să aibă unde întoarce spre podul de la Șoimuș. „Acela este provizoriu și va fi desființat în momentul în care sensul giratoriu nou va fi construit. Întoarcerea spre autostradă se va face prin acest nou sens giratoriu”, mai spune Florin Oancea.

Despre Livia BOTICI

Citește și

mat 3 mare

„Picii” de grădiniță au învățat regulile de circulație rutieră

Peste 100 de copii de grădiniță au fost ieri la poliție. Dar nu pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *