NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi a României
Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost  numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi a României

Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi a României

Cosmin Nicula iese din politică pentru a ocupa un mandat de nouă ani la Curtea de Conturi a României. Cu excepţia primilor trei ani de după absolvirea facultăţii, Nicula a ocupat politic doar funcţii de conducere bănoase, cu salariu de la stat. Ca parlamentar, Cosmin Nicula nu s-a remarcat decât o singură dată când a făcut trotuarul pe Centura Capitalei, în documentare pentru proiectul său de legalizare a prostituţiei.

Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de conturi, ieri, în şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului. Mandatul senatorului PSD la Curte începe din noiembrie şi are o durată de nouă ani. Postul de senator în colegiul din Valea Jiului nu va fi ocupat prin alegeri pentru că acolo au fost doi senatori, după ce Haralambie Vochiţoiu (PP-DD) a prins un loc în Senat la redistribuire.

Celebru pentru legalizarea prostituţiei

Cosmin Nicula e la partidul fondat de Iliescu şi Năstase din 1996, de pe vremea în care era student la ASE Bucureşti. Pesedistul a fost introdus în politică şi în afaceri un an mai târziu de Sorin Moldovan, cel care avea să devină prima victimă a unui asasinat politic din România, fiind împuşcat în cap în seara zilei de 30 noiembrie 2000. Cosmin Nicula a fost consilier local la Deva începând cu anul 2000 şi director la Petrom Hunedoara (2001-2002). A demisionat din ambele posturi pentru că a fost numit director la Protecţia Copilului (2002 -2003) şi subprefect al judeţului Hunedoara (2003 – 2004). În 2004, Cosmin Nicula a ajuns deputat, după care a fost ales senator în 2008 şi 2012. Prima ieşire în politica mare la Bucureşti a rămas celebră pentru tentativele economistului Cosmin Nicula de a legaliza prostituţia. La acea vreme au apărut mai multe reportaje cu Nicula frecventând punctele „fierbinţi” de pe centura capitalei, acolo unde-şi fac veacul „domnişoarele” cu servicii sexuale pentru şoferii de TIR.

Nicula zice că nu se gândeşte la răfuieli

Despre numirea pesedistului Cosmin Nicula la Curtea de Conturi se discută de peste un an. Potrivit unor surse din PSD, Nicula şi-a dorit postul mai ales pentru a deconta unele răfuieli personale. „Poliţele politice se plătesc numai politic, fără patimă şi alte dedesubturi. Nu-mi rămân poliţe de plătit şi nu voi folosi funcţia de la Curtea de conturi pentru răfuieli personale. Curtea este în afara jocurilor politice şi aşa va rămâne. La Curtea de conturi voi începe mandatul, probabil de la 1 noiembrie. Am spus-o de mai multe ori: două mandate într-o demnitate publică sunt suficiente pentru un om politic. Am susţinut şi susţin în continuare ca numărul mandatelor să fie limitate la două”, a declarat Cosmin Nicula.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

drum

NEWS ALERT. Reîncepe haosul pe drumul DN76, Deva-Brad

Începând de astăzi, timp de 10 zile, antreprenorul care lucrează la Lotul 4 al autostrăzii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *