glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Şeful Poliţiei Locale Deva, acuzat că a ameninţat cu arma un angajat al Devatrans

Scandalul dintre administraţia locală Deva şi societatea care a fost lăsată fără licenţă de transport, Devatrans, a luat o altă turnură. „În scenă” a intrat şeful Poliţiei Locale Deva, care a făcut „ordine” cu arma din dotare.

Circ pe străzile din Deva. Societatea Devatrans şi echipajele Poliţiei Locale Deva se joacă de-a şoarecele şi pisica. Pe de o parte, microbuzele Devatrans continuă să circule în paralel cu cele ale Tirius Transtur, pe de altă parte patrulele Poliţiei Locale Deva îi hăituiesc pe şoferii firmei neagreate de municipalitate. Situaţia aceasta durează de la începutul lunii martie, când Primăria Deva a retras abuziv licenţa de transport a societăţii Devatrans.

„Mi-a spus că dacă sunt recalcitrant mă împuşcă”

Conflictul dintre Devatrans şi Poliţia Locală Deva a degenerat. Un angajat al Devatrans îl acuză pe şeful Poliţiei Locale Deva, Alin Rădoane, că l-a ameninţat cu pistolul. Incidentul s-a întâmplat ieri dimineaţa, pe strada Nicolae Bălcescu. „Venea cu maşina dinspre staţia Orizont. Am văzut că Poliţia Locală a oprit din nou un microbuz al firmei. La rândul meu am oprit să văd ce se întâmplă, iar greşeala mea a fost că am parcat în staţia de autobuz. Din acel moment nu au mai avut treabă cu microbuzul ci mi-au cerut mie documentele. Le-am cerut să mă lase să mut maşina din staţie, dar nu m-au lăsat. Poliţiştii locali m-au încolţit, iar şeful Poliţiei Locale a început să-mi vorbească urât, în timp ce se bătea cu mâna pe pistol după care mi-a spus că dacă sunt recalcitrant mă împuşcă”, a declarat angajatul Devatrans, Alexandru Ivan. Patronul Devatrans este de părere că şeful Poliţiei Locale Deva a recurs la aceste metode de intimidare din cauză că a fost înaintată o plângere penală împotriva sa. „Am rămas siderat când m-a anunţat băiatul de la firmă. Acest lucru se datorează faptului că azi-dimineaţă am depus o adresă la primărie prin care i-am înştiinţat că am depus plângere penală împotriva celor care de cinci zile continuă să facă numai abuzuri. La doar câteva ore după ce am depus adresa am fost anunţat că un angajat a fost ameninţat cu pistolul”, a spus patronul Devatrans, Marian Muntean.

Şeful Poliţiei Locale are o altă versiune

Contactat de reprezentanţii mass-media, Alin Rădoane recunoaşte că a oprit în trafic microbuzul Devatrans, iar angajatul societăţii a fost sancţionat contravenţional pentru că a parcat în staţia de autobuz. Asta în condiţiile în care membrii echipajului de poliţie locală au declarat în prealabil că Alin Rădoane nu i-a însoţit la acţiunea de control. „În staţia de autobuz din apropierea sensului giratoriu de pe strada Nicolae Bălcescu a fost oprit un microbuz al Devatrans. Un domn a coborât dintr-o altă maşină şi s-a prezentat ca fiind director la Devatrans. Pentru că a parcat în staţia de autobuz a fost amendat, dar nu a fost ameninţat cu pistolul cum pretinde dânsul. Sunt cinci martori, agenţi ai poliţiei locale şi un angajat al primăriei. Sunt speculaţii ale domnului Marian Muntean care văzând că pierde traseele, găseşte orice tertip să atace primăria şi instituţiile adiacente”, a precizat Rădoane. Incidentul de ieri nu este singurul în urma căruia şeful Poliţiei Locale Deva este acuzat de acte de violenţă. Rădoane a mai fost implicat într-un scandal în vara anului trecut, când a fost acuzat că l-a bătut pe un devean fără motiv.