glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Şeful DRDP Timişoara a fost demis

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut astăzi demiterea lui Horaţiu Simion, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara (entitate care administrează şi drumurile naţionale din judeţul Hunedoara). Directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă, s-a conformat. Decizia vine după ce o întreagă familie (doi adulţi şi doi copii) au dispărut în Dunăre, în urma unui accident favorizat, se pare, de lipsa unor parapeţi.

O adevărată „furtună” a izbucnit, la finele săptămânii trecute la nivelul conducerii CNAIR, după ce un autoturism a plonjat în Dunăre, pe raza localităţii Coronini din judeţul Caraş – Severin, iar o întreagă familie a fost înghiţită de ape. Localnicii spun că în locul respectiv au deseori accidente grave, iar parapeţii lipseau pentru că cei distruşi la precedentele evenimente n-au mai fost înlocuiţi de vreo doi ani încoace. Conform unor surse din cadrul CNAIR, Horaţiu Simion ar fi motivat că DRDP Timişoara nu a avut parapeţi pe stoc. Conducerea CNAIR ar fi constatat însă contrariul, pe parcursul zilelor de duminică şi luni, motiv pentru care a recurs la măsura demiterii. Aceeaşi măsură îl vizează şi pe şeful Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, Ion Cunicel.

„Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţă şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapeţi pe stoc, dar că nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceşti parapeţi să fie înlocuiţi”, a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

CNAIR transmite că încă de săptămâna trecută, Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, le-a atras atenţia directorilor regionali ai CNAIR că trebuie să se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare: ”Nu este normal să aştepte mereu, de la Bucureşti, să li se spună exact ce să facă. Au primit încă de la începutul anului libertate de decizie, inclusiv pe întreţinere, iar această libertate vine şi cu responsabilităţi”.

Contactat de „Glasul Hunedoarei”, directorul DRDP Timişoara, Horaţiu Simion, a refuzat să facă vreun comentariu, pentru că nu i-a fost transmis niciun act oficial prin care să-i fie adusă la cunoştinţă decizia demiterii.

Tags