glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Şedinţă cu scandal la Hunedoara. Parcarea Muzeului Castelul Corvinilor, motiv de dispută în grupul de consilieri PDL

Şedinţă cu scântei ieri, în legislativul local al municipiului Hunedoara. Proiectul de hotărâre care a încins spiritele viza vânzarea prin licitaţie publică a unui teren ce urma să fie transformat în parcare pentru deservirea Muzeului Castelul Corvinilor. Protagoniştii disputei pe tema parcării au fost consilierii PDL.

 

Dihonia pare să fi intrat în grupul de consilieri democrat-liberali. Consilierul Ovidiu Crişan a fost protagonistul unui scandal de zile mari în şedinţa de ieri a Consiliului Local Hunedoara. Crişan pare că  şi-a supărat atât de tare colegii de partid încât propunerile şi amendamentele sale au fost sancţionate cu voturi împotrivă.

 

Teren de vânzare, pentru parcare

 

Punctul fierbinte de pe ordinea de zi a fost acordarea unui mandat special împuternicitului CL Hunedoara în AGA Ecosid. Mandatul viza vânzarea unui teren cu o suprafaţă de 3.649 de metri pătraţi, la intersecţia străzilor Constantin Bursan şi Furnalelor, prin licitaţie publică. Pe terenul respectiv se doreşte amenajarea unei parcări pentru deservirea Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara. În această zonă se doreşte şi construcţia unui centru turistic. Doar că socoteala democrat-liberalilor a fost dată peste cap chiar de unul dintre ei. Ovidiu Crişan a propus un amendament care prevede ca terenul să nu îşi schimbe destinaţia timp de zece ani, iar în primul an proprietarul să facă investiţii de minimum două miliarde de lei vechi. Spiritele s-au încins. Democrat-liberalii au votat împotriva amendamentului lui Crişan, iar acesta, supărat, a strigat în gura mare că din luna septembrie se vor scăpa de el şi a părăsit sala de şedinţe trântind uşa. Din feririce pentru Crişan, majoritatea consilierilor locali, cu excepţia celor de la PDL, au votat amendamentul.