glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Secția de Pneumologie va fi renovată și igienizată. Măsura a fost luată de CJ Hunedoara, în urma apariției în spațiul public a fotografiilor cu dezastrul din această secție

Fotografiile publicate, marți, de un pacient, care arătau dezastrul din secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, l-au făcut pe președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, să ia măsuri urgente. Acesta a cerut un deviz de lucrări, iar în data de 26 mai, în următoarea ședință ordinară, banii necesari pentru reparații vor fi alocați.

Geamuri de lemn, care nu se închid, tencuială căzută de pe pereți, mucegai, o singură toaletă la șapte saloane, și aceea insalubră, și mobilier vechi, de fier, tot deteriorat. O realitate cruntă a unei secții în care sunt tratați bolnavii cu afecțiuni la plămâni. Marți, la prânz, în urma sesizărilor din partea presei referitoare la acest subiect, președintele Consiliului Județean a mers la fața locului, iar miercuri dimineață a luat decizia ca lucrările de intervenție de primă urgență să înceapă. „Miercuri a fost convocat domnul arhitect Armășescu, care până vineri trebuie să facă un deviz de lucrări. Am vorbit cu șeful de secție Ioan Petrui și există posibilitatea eliberării pe rând a câte trei saloane. Ele se vor igieniza, se va repara lemnăria, toate lucrurile care trebuiesc făcute. Cert este că lucrurile se vor materializa în 26 mai, la ședința de Consiliu Județean, pentru aprobarea începutului lucrărilor și a devizului. Până atunci o să dau o dispoziție să se facă, în funcție de deviz, aprovizionare cu materiale de curățenie strict necesare. De lunea de după 26 mai, vor începe lucrările”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Lucrările vor fi efectuate tot cu firma Valnel Construct, aceeași care efectuează lucrările de reparații capitale la spitalul județean. „Pentru treaba asta îmi asum riscul să lămuresc consilierii pentru o sumă care va fi cu încredințare directă, pentru că ea va fi sub limita de sumă care cere licitație, și în afară de asta, pot folosi constructorul care trebuie să finalizeze lucrările de reparații capitale ale spitalului, cu care pot negocia, în ultimă instanță, prețul”, a mai spus Mircea Bobora.

Tags