NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Se întrevede încă o şansă pentru Ulpia Traiana
Ulpia - amfiteatru

Se întrevede încă o şansă pentru Ulpia Traiana

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest intenţionează să lanseze un nou apel de proiecte pe axa 5.1 destinată restaurării şi refuncţionalizării monumentelor istorice. În cadrul primului apel de proiecte, proiectul în valoare de 5 milioane de euro depus de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru refacerea amfiteatrului şi a forului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost declarat respins.

Principalul motiv invocat de ADR vest a fost lipsa unor avize de mediu, avize despre care însuşi Ministerul Mediului a spus, în vara anului trecut, că nu e nevoie în situaţiile de genul celei în care s-a aflat şi proiectul CJ Hunedoara.

Consiliul Judeţean a dat în judecată Autoritatea de Management al Programului Operaţional Regional, atacând decizia ADR Vest în instanţa de contencios administrativ, la Tribunalul Hunedoara. Deşi a făcut acest lucru încă din primăvară, nici până acum nu a fost stabilit un prim termen de judecată în această cauză, după cum spune vicepreşedintele CJ Hunedoara Sorin Adrian Vasilescu.

„Ni s-a transmis de la ADR Vest că se încearcă lansarea unui nou apel de proiecte pe axa 5.1 în toamna acestui an. Nu cunosc detalii suplimentare, pentru că nu ni s-au oferit. Probabil noul apel de proiecte se va finanţa din economiile rezultate în urma primului apel de proiecte, sau din banii rămaşi disponibili de pe alte axe de finanţare. Vom redepune proiectul. Dacă va fi declarat eligibil, procesul derulat în instanţă nu-şi va mai avea rostul”, a adăugat Vasilescu.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

SECUND BUN

Metoda „Accidentul” încă funcţionează. Escrocii se dau acum drept „medici”

Sunt deja ani buni de când presa din toată ţara, inclusiv cea din judeţul Hunedoara, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *