glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Se închide circulaţia în centrul Haţegului, până luni

Sărbătoarea oraşului Haţeg are loc, şi în acest an, în centrul urbei motiv pentru care circulaţia rutieră este închisă în zonă, de astăzi de la ora 12.00 până luni la aceeaşi oră.

Şoferii care merg spre Petroşani sau Caransebeş, pot ocoli centrul cel mai uşor folosind mica centură a oraşului, iar la intersecţia semaforizată cu DN 66 pot vira la stânga, spre Petroşani, ori la dreapta spre giratoriul de la intersecţia cu DN68, apoi spre Caransebeş.

Turiştii care vor să ajungă la Prislop, cel mai simplu, pot folosi de asemenea, centura oraşului, apoi strada Mihai Eminescu, după care reintră pe traseul obişnuit spre cel mai solicitat lor ce pelerinaj din Ardeal.

5000 de lei pentru… mai nimic

Primarul Haţegului, Marcel Goia, dă asigurări că închiderea circulaţiei în centrul oraşului nu va provoca probleme turiştilor care trec pe aici. El se declară, totuşi, nemulţumit de faptul că şi în acest an a trebuit să achite 5000 de lei către CNAIR doar pentru a obţine aprobarea închiderii circulaţiei pe o perioadă de patru zile. “E o situaţie absurdă în Haţeg. Drumul care trece prin centru e încă în administrarea CNAIR, iar centura e în administrarea noastră. Am tot vrut să facem schimb, dar nu s-a putut din cauza unor litigii pe care CNAIR le avea cu una dintre firmele care s-au ocupat de reabilitarea DN 66. Acum s-a terminat povestea şi reluăm demersurile. Mi se pare anormal ca noi să nu putem schimba o bordură în centrul oraşului, dar să fim puşi să plătim 5.000 de lei pentru închiderea circulaţiei”, spune Marcel Goia.

Loading...