glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Se deschide, oficial, sezonul de iarnă! Se schiază, însă, doar în două staţiuni. La Straja, telegondola nu va funcţiona nici în acest sfârşit de săptămână

Vremea plimbărilor de dragul plimbării a cam trecut. Începe sezonul distracţiilor de iarnă. Pârtiile din judeţ şi din apropierea Hunedoarei sunt acoperite, doar pe alocuri, de zăpadă. Noi îţi spunem unde se va schia în week-end-ul care aduce cu sine startul, oficial, al sezonului de iarnă.

Singurele staţiuni montane în care se va putea schia în acest final de săptămână sunt Transalpina Ski Resort (zona Voineasa) şi Straja. În cea din urmă, stratul de zăpadă este cel mai potrivit, doar că administraţia locală nu a rezolvat nici acum problema telegondolei, astfel că turiştilor nu le rămâne decât să ajungă sus, cu maşina. Jumătate din cei 20 de kilometri de pârtie de la Straja sunt pregătiţi pentru iubitorii schiului, iar instalaţiile de transport pe cablu de pe pârtii funcţionează fără probleme. Stratul de zăpadă de pe pârtii este de peste 30 de centimetri, iar pe pârtiile Constantinescu, Platoul Soarelui, Mutu şi Sfântul Gheorghe se schiază în condiţii bune. O urcare pe Platoul Soarelui costă 3 lei, iar pentru pârtiile Constantinescu şi Mutu, deservite de teleschiurile numerele 2, 3 şi 4, preţurile au fost cuprinse între 3 şi 4 lei. În ceea ce priveşte cazarea, la Straja puteţi înnopta plătind între 50 şi 120 de lei pe noapte, pentru o persoană. „La Straja se poate schia cel mai bine, pârtiile arată foarte bine, dar telegondola nu funcţionează. Cel puţin asta s-a întâmplat până astăzi (n.red. – ieri) Din nefericire, în Parâng şi Râuşor a plouat uşor zilele acestea şi nu mai poate fi vorba de schiat, poate doar de plimbări”, spune Ovidiu Bodeanu, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara.

Transalpina Ski Resort, cealaltă variantă

Cealaltă opţiune pentru acest final de săptămână rămâne Transalpina Ski Resort (zona Voineasa), aflată la 36 de kilometri de Petroşani, acolo unde stratul de zăpadă ajunge, pe alocuri, şi la 40 de centimetri. „Pârtiile sunt în perfectă stare, se poate schia pe tekeski 1 şi 2, nu şi pe sub telegondolă, pentru că nu este zăpadă suficientă, dar turiştii care vor alege să îşi petreacă week-end-ul aici vor avea suficiente modalităţi de a se simţi bine. Fiindcă e deschiderea oficială a sezonului, aceştia vor beneficia şi de un preţ special, pentru skipass, de 50 de lei pe întreaga durată a zilei, dar şi de o noutate, Adrenalin Mountain Park”, precizează Ramona Fodor, reprezentantul Acomin, societatea care manageriază cei 10 kilometri de pârtie din zona Voineasa.

5 staţiuni montane există în judeţ şi în apropierea lui: Straja, Parâng, Râuşor, Arieşeni şi Voineasa (Transalpina Ski Resort).

Vezi și

Close