glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Se dă startul la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

A doua sesiune a Bacalaureatului începe astăzi cu evaluarea competenţelor la limba română, ocazie cu care 2336 de elevi hunedoreni vor reintra în “focurile” examenelor. Săptămâna aceasta se va organiza evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale, iar probele scrise vor începe din 27 august.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, 2336 de candidaţi s-au înscris pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat din acest an.
Programul sesiunii de toamnă este următorul: în perioada 20-24 august elevii vor susţine probele de competenţe lingvistice şi digitale; în data de 27 august proba scrisă la Limba şi literatura română, 28 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă; 29 august proba obligatorie a profilului iar ultima probă scrisă va fi la alegere a profilului şi specializării. Evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale se va susţine în cadrul şcolii de provenienţă. Probele scrise vor fi susţinute în cele opt centre de examen organizate la nivelul judeţului Hunedoara. La nivelul judeţului sunt organizate două centre de evaluare a lucrărilor. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului se vor afişa pe data de 5 septembrie.