glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Se cunosc echipele calificate în grupele Campionatului Naţional U-19 la futsal

În urma meciurilor de baraj care s-au încheiat ieri, se ştiu echipele calificate în penultima fază (a treia) a Campionatului Naţional U-19 de juniori la futsal. Între cele 12 formaţii care vor lupta pentru calificarea la turneul final se numără şi cea a clubului Autobergamo Deva, proaspătă câştigătoare a Cupei României la această categorie de vârstă.

Sistemul de desfăşurare a întrecerii juniorilor este unul destul de complicat, care a implicat faze zonale cu şase serii de câte 4, 5 sau 6 echipe, dintre care unele au avut prevăzute şi meciuri de baraj tur-retur după sezonul regulat ca să desemneze primele două clasate din fiecare. Urmează o fază în care cele 12 calificate vor fi împărţite, tot pe criterii geografice, în patru grupe de câte trei, primele două din fiecare grupă obţinând calificarea în semifinale.

Posibili adversari pentru Autobergamo U-19

Iată, înainte de orice, echipele calificate în faza a treia a Campionatului Naţional U-19 de futsal: Internazionale Traian Vaslui, Nicu Gane Fălticeni (din seria 1), CS United Galaţi, Dunărea Călăraşi (seria 2), KSE Tg. Secuiesc, Spicom Sf. Gheorghe (seria 3), FK Odorheiu Secuiesc, Pro Tineret Sighişoara (seria 4), Autobergamo Deva, Informatica Timişoara (seria 5), Viitorul Ştiinţa Craiova şi CSJ Ştiinţa U Craiova (seria 6). Regulamentul competiţiei prevede că se vor alcătui 4 grupe de câte 3 formaţii, pe criterii geografice, care vor disputa partidele în sistemul fiecare cu fiecare. Într-o grupă nu pot fi două echipe care au făcut parte din aceeaşi serie regională. Echipele gazdă ale turneelor vor fi selectate de către Comisia de Fotbal în Sală pe baza ofertelor de organizare primite. Echipele clasate pe primele două locuri în grupe se califică la turneul final. Turneul Final se va disputa în sistem eliminatoriu, sferturi de finală, semifinale şi finale. Pentru faza sferturilor de finală tragerea la sorţi este dirijată, echipele clasate pe locul 1 în faza 3 vor juca obligatoriu cu o echipă clasată pe locul 2, alta decât cea cu care a fost în grupă în faza 3 a competiţiei.