glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Se caută „căpșunari”. 800 de locuri de muncă sezonieră în agricultură, în Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 800 de locuri de muncă vacante în Spania – firma Surexport (400 de femei și 200 de cupluri) pentru munca sezonieră în agricultură. Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, pentru recoltarea căpşunilor, în campania de anul viitor. Extrem de important – nu se solicită experiență.

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, iar data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în șase zile, ziua a șaptea fiind zi de odihnă, care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. „Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să folosească mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, adeverinţa medicală <apt pentru muncă>”, se arată într-un comunicat de presă emis de AJOFM Hunedoara.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Hunedoara, instituție care are adresa în Deva, strada Piața Unirii, nr. 2, et. III, sau la telefonul 0755.999.913.