NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Școlile din mediul rural, invitate în competiția „Let’s Be ECO!”
poster-lets-be-eco

Școlile din mediul rural, invitate în competiția „Let’s Be ECO!”

Unitățile de învățământ din mediul rural din județul Hunedoara au posibilitatea să participe la prima ediție a concursului de economie circulară „Let’s Be ECO!”. Scopul proiectului este susținerea comunităților din mediul rural prin reutilizarea resurselor, iar premiile competiției constau în 280 de birouri și 600 de calculatoare.

„Let’s Do It, Romania!” și Garda Națională de Mediu a lansat prima ediție a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”, care constă într-o competiție dedicată unităților de învățământ din mediul rural. În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Competiția din cadrul proiectului „Let’s Be ECO!” se va desfășura în perioada 5 ianuarie 2016 – 30 aprilie 2017. Școlile din județul Hunedoara pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, până la data de 27 ianuarie 2016. Înscrierea se realizează prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere pe care le vor trimite unitățile de învățământ. Activitățile proiectului „Let’s Be ECO!” se vor desfășura în următoarele etape: 1. înscrierea în concurs – o unitate de învățământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs; 2. Atelierele de reutilizare creativă și creație – se desfășoară începând cu 15 ianuarie și se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

Premii atractive

Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și șapte birouri. Calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier disponibilizate și oferite în cadrul competiției sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcționare. Jurizarea participanților se va realiza de către organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național. Economia circulară este un concept de dezvoltare sustenabilă pentru a diminua cât mai mult risipa. Acest lucru este realizabil prin consumul rațional de resurse. Odată cu tranziția la o economie circulară, accentul se mută pe refolosirea, repararea, recondiționarea și reciclarea materialelor și a produselor existente. Ceea ce se consideră drept „deșeu” se poate transforma într-o resursă. „Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Națională de Mediu este lăudabilă și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini și educația în mediul rural”, a precizat Andrei Coșuleanu, Project Manager „Let`s Do It, Romania!”.

Despre Raluca STROIA

Citește și

DE PUPAT ALIN BONTA

De pupat 20.04.2018

Alin Bonţa – sportiv amator din Deva, Pentru că oferă publicului hunedorean o nouă experienţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *