glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSpecial

„Şcoala Altfel” la dentist. Medicul Mustapha Sleiman învaţă, voluntar, copiii de la „Andrei Şaguna” tainele stomatologiei

Cabinetul stomatologic poate fi un loc foarte interesant, iar medicul stomatolog nu este un „bau-bau”, ci chiar o persoană foarte drăguță. Asta au descoperit elevii clasei I, Step-by-Step, de la Şcoala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva, care au vizitat Cabinetul „Happy Dent” al medicului Mustapha El-Haj Sleiman.

Stomatologul devean le prezintă copiilor de câteva săptămâni, în mod voluntar, tehnicile de îngrijire şi curăţare a dinţilor şi chiar i-a lăsat pe copii să „lucreze” pe pacienţi. În plus, micuţii au primit toate cele necesare, halat, ecuson sau mănuşi, pentru a arăta ca nişte dentişti adevăraţi. De asemenea, cu ajutorul mulajelor și a instrumentelor specifice, copiii au avut ocazia să exerseze tehnici de îngrijire a dinților, pe care le pot aplica în fiecare zi. „Anul trecut, când aceşti copii erau în clasa pregătitoare, am dorit să le transmit informații importante despre modul de îngrijire a dinților. Aşa că am trimis la şcoală o asistentă şi ea le-a prezentat copiilor, prin imagini, prezentare power point, partea teoretică a stomatologiei. Anul acesta, de când a fost Şcoala Altfel, am început să aduc copiii la cabinet ca să înveţe câte ceva şi despre partea practică a acestui domeniu. Concret, de aproximativ o lună, de două ori pe săptămână, vin la cabinet câte 3-4 copii şi ‹lucrează› cot la cot cu mine. Prima dată copiii se dezinfectează, se spală bine pe mâini, le dau mănuşi, halate şi ne apucăm de lucru. În plus, le-am făcut copiilor şi ecusoane de medici stomatologi pentru o zi, ca să intre cât mai bine în pielea unui dentist. Deşi băiatul meu este elev în această clasă, copiii vin aici prin tragere la sorţi, ca să nu se supere că unii vin mai devreme şi alţii mai târziu. Totuşi, pot să spun cu certitudine, că până la finalul anului şcolar, toţi elevii vor trece pragul cabinetului pentru a vedea cum este să fi medic stomatolog pentru o zi”, a precizat medicul Mustapha El-Haj Sleiman.

Copiii, încântaţi de „Happy Dent”

Demersul medicului devean a fost primit cu braţele deschise atât de elevi, cât şi de părinţi şi profesori. Mai mult, doctorul Sleiman susţine că elevii au fost pe deplin încântaţi când s-au văzut pentru prima dată în postura de medici stomatologi. „Într-adevăr, copiii sunt foarte fericiţi când vin aici. Pun întrebări, investighează fiecare ustensilă, sunt dornici să afle cât mai multe şi chiar să lucreze în adevăratul sens al cuvântului. În plus, toţi copiii primesc diplome de merit. Ştiu că într-o zi aveam un pacient şi chiar lucram, iar copiii m-au ajutat, mi-au înmânat ustensilele, au ţinut oglinda au fost foarte practici. Mă bucur foarte mult că am posibilitatea să le insuflu copiilor tainele stomatologiei, dar cel mai mult mă bucur că aceşti elevi au fost încântaţi de ce au învăţat şi au văzut aici şi că de acum vin cu plăcere la cabinet”, a adăugat medicul Sleiman.

Loading...
Tags