glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrațiePolitică

Scandalul împărţelii sinecurilor din ATOP continuă. Nistor: „David şi Gligor au fost propuşi de PNL pentru comisia ATOP”

După ce, miercuri, PSD a reuşit să provoace o oarecare isterie în rândul liberalilor hunedoreni, propulânsându-l pe liberalul Adrian David în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Laurenţiu Nistor a încercat ieri să „rostogolească bulgărele” şi mai mult. Preşedintele CJ (şi al PSD) Hunedoara a declarat că, iniţial, liberalii îi propuseseră pe Adrian David şi Dorin Gligor pentru ATOP (organism în care intră şase consilieri judeţeni, fiecare fiind retribuit lunar cu 1.500 de lei fără să facă mare lucru, sumă care se adaugă la indemnizaţia ce însoţeşte mandatul în CJ, în valoare tot de 1.500 de lei).

Miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean, s-au decis, printre altele, cei şase consilieri care urmează să facă parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. PNL a propus doi membri: Vetuţa Stănescu şi Florin Mîrza. PSD a făcut patru propuneri din rândurile sale, după care vicepreşedintele CJ, Mircea Bobora, a făcut o propunere suplimentară: Adrian David. Cu votul consilierilor PSD, Adrian David a ajuns membru în ATOP, iar Florin Mîrza a rămas pe dinafară. David a reacţionat în aceeaşi zi spunând că nu-şi doreşte funcţia şi că va demisiona, iar PNL Hunedoara a reacţionat printr-un comunicat în care arăta că manevra ar fi fost „o încercare de diversiune a PSD, care pune în pericol coeziunea consilierilor judeţeni liberali.”

„Noi ne-am respectat înţelegerea”

Ieri, preşedintele CJ, Laurenţiu Nistor, a declarat că PSD nu a făcut decât să-şi respecte o înţelegere avută cu PNL: „Cu două sau trei săptămâni în urmă, am discutat cu lideri ai PNL, nu dau nume, despre componenţa ATOP. Am convenit ca patru mandate să revină PSD şi două PNL-ului. Numele propuse de liberali au fost David şi Gligor. Noi nu am stricat înţelegerea. Noi am respectat înţelegerea. Că ei s-au răzgândit în miez de noapte şi au făcut alte propuneri, e problema lor”.

Liberalii s-au răzgândit

Dorin Gligor nici nu a confirmat şi nici nu a infirmat spusele lui Laurenţiu Nistor şi a preferat să facă o declaraţie referitoare doar la persoana lui: „Nu am avut absolut nicio discuţie pe tema asta cu domnul Nistor. Da, s-a pus la un moment dat, în partid, problema ca eu să fac parte din ATOP, dar am refuzat din start. Le-am spus-o direct colegilor de la PNL şi indirect domnilor din PSD. Am considerat că am colegi în PNL care pot şi merită să facă parte din ATOP. Probabil e o încercare de destabilizare, dar eu nu cred deloc în modul ăsta de a face politică”.

Contactat, din nou, ieri, de „Glasul Hunedoarei”, Adrian David a dat cărţile pe faţă: „Eu am fost cel care a discutat problema componenţei ATOP cu domnul Nistor. Iniţial am spus că din aceasta, din partea PNL, să facă parte ocupanţii primelor două poziţii pe listă, adică eu şi domnul Gligor. Apoi, ascultând opiniile colegilor din partid, am ajuns la concluzia că este mai bine aşa, să-i propunem pe Vetuţa Stănescu şi Florin Mîrza. Aşa a şi fost propunerea în CJ. Domnii de la PSD nu au nicio explicaţie plauzibilă pentru o decizie luată în bătaie de joc”.

Tags