glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

SC Aqualand SRL nu mai poate funcționa. Pierderi de 3,3 milioane de lei și conturi blocate

Complexul Aqualand, din Deva, a înregistrat pierderi de 3,3 milioane de lei și are conturile blocate. Administrația locală dorește să îi retragă statutul de societate comercială, iar activitatea să fie preluată de un serviciu din Primărie. Decizia va fi luată de consilierii locali, dar edilul Florin Oancea susține că aceasta este singura soluție viabilă pentru ca, pe viitor, Aqualand să funcționeze.

 

Situația financiară gravă în care se află, astăzi, complexul acvatic nu mai poate fi rezolvată. Pierderile sunt mult prea mari, iar singura soluție pentru supraviețuire ar fi administrarea directă de către un serviciu al municipalității. „La ultima Adunare Generală a Acționarilor a Aqualand au fost prezenți și consilierii locali. Am ascultat punctul de vedere al conducerii Aqualand și le-am spus care e părerea mea. Părerea mea este că această societate comercială nu mai poate funcționa. Într-un viitor apropiat, ea va trebui închisă. Pierderile sunt undeva la 3,3 milioane de lei. Conturile sunt blocate. Nu au posibilitatea să facă investiții. Or acest Aqualand a fost gândit ca o investiție, cu adresabilitate cetățenilor municipiului Deva și a altor cetățeni care vin și ne vizitează municipiul. Soluția este ca activitatea Aqualand să fie preluată de către un serviciu al municipalității. Este nevoie de investiții. Este o clădire care s-a inaugurat în urmă aproape  10 ani. Astăzi, nu se pot face aceste investiții. Clar, voi iniția un proiect de hotărâre în perioada următoare în care voi solicita Consiliului Local ca această activitate să fie transferată în subordinea unui serviciu al municipalității”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, edilul Florin Oancea.

 

De unde vin pierderile și cine răspunde

 

Primarul a mai adăugat că persoanele care au greşit în administrarea complexului vor răspunde pentru modul în care şi-au desfăşurat activitatea. Totuși, pierderile mari sunt produse de două cauze: impozitul pe clădiri, pe care Aqualand trebuie să îl achite, care în anul 2015 a fost de aproximativ 6,5 milioane de lei, și pierderile cauzate de motorul în cogenerare, care nu produce. „Fiecare răspunde pentru modul în care și-a desfășurat activitatea. Și mă refer aici la șefi. Fiecare să răspundă și să deconteze. Fiecare șef are drepturi, dar mai ales are obligații. De ce s-a ajuns aici? Ei trebuie să vină cu explicații. Dacă explicațiile sunt pertinente și nu țin de capacitatea lor managerială, și aici mă refer la impozitul pe clădire, atunci se analizează. Pierderea mare este generată de acel impozit și a mai fost o pierdere, generată de acel motor de cogenerare, care nu a mai produs”, a mai spus Florin Oancea.

Aqualand a fost deschis în decembrie 2010 şi cuprinde mai multe piscine acoperite, saună, salină, un salon de masaj, un restaurant şi o sală de fitness.

6 Comments

 1. o sa-l distruga complet
  il lasa intentionat sa acumuleze datorii f mari
  o sa-l inchida
  ulterior o sa se degradeze la maxim
  apoi o sa-l cumpere cineva la un pret mic

  asta e planul
  max 10 ani

 2. Sefii au fost pusi politic tot timpul, ma indoiesc ca ei comandau si nu partidele care i-au pus. Unul din ei e chiar Faur, pe care acum l-ai pus sef la SPIGM.