glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Este din ce în ce mai clar că Parlamentul României, mai precis șleahta de politruci care se adună sub acoperișul Casei Poporului,  nu are nici un chef de democrație. Pot americanii și europenii să facă ce vor, că aleșii unui popor amorțit de propagandă și manipulare tot spre haos aruncă țara. Democrația este ultimul lucru pe care îl doresc politicienii români, iar poveștile frumoase despre reformarea clasei politice sunt doar pentru adormit vigilența unor români – nu mulți – care își mai cer, logic și demn drepturile. În rest, cu creierele spălate de îndoctrinarea și manipularea unei prese ținute în lesă de exponenții cercurilor de interese economice, românii plâng și râd la comandă, se revoltă și se calmează tot la comandă și nu mai știu să deosebească nici binele de rău, nici minciuna de adevăr. Cu un tupeu de neimaginat Parlamentul României l-a chemat la ordin pe Premierul Dacian Cioloș și  în loc să-i ceară urgentarea confiscării averilor corupţilor, parlamentarii, în aplauzele sălii, l-au certat că s-a trecut la recuperarea prejudiciilor aduse statului. Degeaba a explicat Cioloș, cu un bun simț ardelenesc și o logică deprinsă prin școlile occidentale, că de fapt instituțiile statului nu au făcut altceva decât să respecte legea și să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, că nimeni nu a stat nici măcar să-l asculte. Este evident că normalitatea și democrația sunt departe de interesele majorității parlamentare. Dar este de neiertat faptul că românii care au ieșit în stradă să ceară o clasă politică mai curată stau acum în casă, mulți dintre ei discutând despre îngrădirea dreptului la opinie într-un caz în care, este evident, că nimeni nu vrea să pună pumnul în gura antenelor, ci doar să recupereze un prejudiciu de aproape 60 de milioane de euro pe care l-a produs mogulul Dan Voiculescu. De fapt dacă cineva pune pumnul în gura jurnaliștilor de la Antene, acela este tocmai actualul deținut Voiculescu care prin hoțiile lui, dovedite, a adus trustul Intact în această situație jenantă. Dar pentru acest tip de jurnaliști, obișnuiți cu scatofagia, nu există nicio jenă. Dacă ANAF va da înapoi de la aplicarea legii s-ar crea un precedent extrem de periculos, și instituții de presiune mediatică (nu pot fi numite de presă) vor prinde un avânt extrem de periculos chiar pentru securitatea națională.
În timp ce premierul era luat la rost de Parlament, într-o interferare  a puterilor în stat periculoasă pentru democrație, aceeași instituție, autointitulată „fundamental” scăpa de la arestare un deputat acuzat de spălare de bani. Mădălin Voicu a fost scăpat de colegii săi transformați ad-hoc în judecători. O altă interferare a puterilor statului care nu are nicio legătură cu democrația. Singura instanță de judecată ar fi trebuit să decidă dacă Mădălin Voicu merită sau nu să fie arestat. Parlamentarii își arogă atribuțiile puterii judecătorești și decid ei dacă un coleg poate sau nu să fie arestat. În cazul de față, nu!
Ca o încununare a unei zile triste pentru democrație, Dragnea declară că, fără probleme, va depune încă o dată „Legea Defăimării”, adevăratul pumn în botul presei, fără ca acei parlamentari revoltați de aplicarea legii de către ANAF să se arate la fel de indignați și față de aberațiile „totalitare” ale liderului PSD.
Și ca să nu piardă o ocazie bună de a tăcea, președintele Klaus Johannis sare și el la gâtul unei instituții a statului care nu face altceva decât să recupereze prejudiciul adus de activitatea infracțională a lui Voiculescu, catalogând acțiunea ANAF ca fiind una „heirupistă și discutabilă”. Probabil că Johannis se gândea în acel moment și la casele pierdute tot prin sentințe judecătorești definitive pe care ANAF trebuie să le recupereze într-un mod similar imobilelor lui Voiculescu. Musca pe căciula preşedintelui începe să bâzâie, când vine vorba de retrocedări și recuperări.
 

Vezi și

Close