glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Orice copil știe că Dumnezeu a făcut prima dată bărbatul, apoi a făcut femeia. Le-a dat nume, Adam și Eva. Apoi  l-a chemat pe Adam și i-a spus: „Alege-ți nevastă!”.  Asa au fost primele alegeri libere lăsate de Dumnezeu pe Pământ. La foarte mulți ani după aceea, în grădina Bombonicii din Teleorman, pesediștii toți ca unul aveau să-și aleagă după aceeași metodă președintele. Liviu Dragnea a fost singurul candidat intrat în cursa electorală, și deloc surprinzător, câștigătorul scrutinului intern. Aceste alegeri, ca de operetă, însoțite și de un sondaj de opinie, au fost dovada clară a faptului că PSD este continuatorul minciunilor și al propagandei PCR.
De fapt Dragnea și strategii săi au vrut să facă o demonstrație de forță. Alegerea penibilă a președintelui „dintr-un singur” candidat a fost doar pretextul pentru ca lumea să vadă ce mare partid este PSD. Cum dă năvală poporul pesedist, în puhoaie de oameni ai muncii, ţărani și intelectuali, români, maghiari, germani și de alte naționalități să își exercite dreptul de vot în interiorul partidului. Și apoi cât de „președinte” a devenit condamnatul Liviu Dragnea, legitimat prin votul a sute de mii de pesediști responsabili și devotați cauzei nobile a socialismului cu față umană.  Pesedeul nu numai că a mințit încă o dată întreg poporul prin organizarea acestui scrutin și prin raportarea de cifre false de prezență la vot, dar  liderii săi se mint singuri. În condițiile în care a fost strict o afacere internă de partid, fără nicio concurență, este evident că nimeni nu s-a străduit să urmărească procesul de votare, fiecare responsabil de secție de votare și apoi președinte de organizație locală sau județeană străduindu-se să iasă cât mai bine la prezență. Raportările „din burtă” au fost la ordinea zilei și buletinele de vot bifate așa cum trebuie au fost introduse în urne în proporție de cel puțin 10 la un alegător. Pe lângă voturile multiple, pe care, în sfârșit, PSD a putut să le exercite fără frica de a fi dat vreun lider pe mâna procurorilor, oamenii lui Dragnea au făcut și un sondaj de opinie, ca să știe șefii ce le place și ce nu le place „enoriașilor” de partid. Cum numărul de chestionare nu putea fi cu mult  mai mic decât cel de voturi, normal că directorii de deconcentrate și intelectualii PSD au completat cu sârg, cu același pix și același scris, mii de chestionare. Așa a ajuns de exemplu primarul Petru Mărginean să fie idolul pesediștilor devein, care în proporție covârșitoare sunt mulțumiți de activitatea acestuia. Poate chiar mai mulțumiți decât liberalii. Rezultatul cercetării pseudo-sociologice alimentează și mai mult zvonurile că Mărginean preferă în ultima vreme gelul roșu celui galben.
Trăgând linie și adunând, până la urmă, Liviu Dragnea a reușit să bifeze o strălucită victorie electorală. Dar poate mai important pentru el este că a reușit să demonstreze, fără riscul de a fi considerat recidivist, că morții din Teleorman sunt oricând gata să iasă la vot. A fost astfel un antrenament util atât pentru răposații lui Dragnea, cât și pentru restul liderilor PSD, de a exersa în condiții aproape identice cu cele „naturale” votul în proporție de 10/1, adică de zece buletine la un votant.
 Pentru marea masă a alegătorilor, alegerile din PSD au trecut neobservate sau în cel mai rău caz ca o știre de fapt divers între chiloții lui Botezatu și sutienele Biancăi Drăgușanu.

Vezi și

Close