glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Cine zicea că USL nu trăiește și nu fură în continuare de la noi? Contabilul pe care PNL îl tot pune ministru al Sănătății vine să ne reconfirme existența Grupului Infracțional Organizat ce se chinuie de mai bine de un an să ne convingă că s-a destrămat, că fură separat. Deși Ilie Sârbu, mono-socrul lui Victor Ponta, a fost numit ilegal adjunct la Curtea de Conturi (poziție din care să mai dosească din furăciunile lui ginerică), Eugen Nicolăescu are tupeul să ne mintă că “PNL nu poate contesta acum numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi”.
 „Am căutat și căutăm argumente de neconstituționalitate. Până în acest moment, toți juriștii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de răspuns pozitiv. În consecință, în acest moment, nu putem contesta, că nu avem motive și numai ca să ne aflam în trieabă nu o facem”, a deversat în spațiul public o explicație Nicolăescu. Adică alde PNL nu consideră că s-au aflat degeaba în treabă depunând o moțiune de cenzură în dorul grevei japoneze. Și nici pe aia n-au fost capabili să o facă când și-au propus, cică din lipsă de cârpe (deși, la cât de cârpe sunt, puteau să se poarte unii pe alții pe brațe, tot un drac). Iar acum ne zic că n-au motive să conteste constituționalitatea numirii într-o sinecură politică a unui nume de dosar penal de-al găștii lor (cică sparte). Domnul contabil de sănătate ar trebui s-o contabilizeze și pe această informație, s-o caligrafieze pe coloana “incompatibilități” la rubrica “De ce Ilie Sârbu nu poate fi numit legal la Curtea de Conturi”: pen’că a absolvit de abia în 1998, la Universitatea Craiova, licența Științe economice, specialitatea management, însă nu acumulat experiența cerută de lege în aceasta specializare. Pen’că, din 2000 încoace, Sârbu a ocupat exclusiv funcții politice: ministru în cabinetul Năstase, senator, traficant de influiență în dosarul retrocedărilor de păduri șamd (cam ce știe să facă un politruc).
 De abia acum am realizat de ce lua mită Sorin Opărescu. Știa că e bolnav de plânge pământul de dorul lui și, ca medic cu experința șpăgii (de pe partea aialaltă a baricadei, cum s-ar zice), se pregătea de vremea când avea să stea în fața foștilor săi colegi. Se pregătea să iasă la pensie, săracul.