glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Zice lumea că vara asta s-ar purta cădere asistată de guvern. Și asta nu că între dispărutul de la Victoria și invizibilul de la Cotroceni ar exista o înțelegere, ci pentru că ar exista chiar în PSD o aripă a “interesului național” care ar fi “dornică de colaborare” în acest sens. Chestiune care s-a văzut azi în Parlament cu ocazia votului pentru numirea lui MRU la conducerea SIE.
Deocamdată avem așa: alde Tăriceanu și gașca de alungați de la buzunarul lui Dan Voiculescu sunt in conflict de “interes național”cu UNPR. Dar și cu Ponta. Pe motiv că, în contumacie, în coaliția de guvernare fiecare face de capul lui. Ca să pară mai dramatică situația, Dragnea pare în conflict cu Rovana Plumb. Liviuț susține că nimic nu e bătut în cuie până la prezența la vot (el știe!), Rovănuța zice, răspicat, că PSD nu participă la vot. Între timp, de pe Facebook aflăm că Ponta nu are nimic de reproșat UNPR dacă voteaza pentru numirea lui MRU. Că și el respectă “interesul național”. Căci se știe, dacă interesul național o cere, indispensabilul General Izmană votează pentru, firește. Fiecare ar înțelege ce vrea. Inclusiv c-ar fi vorba de-un blat. Deocamdată eu înțeleg că PSD a dat cu flit la Comisie și MRU n-a avut parte de ungurenii săi la audiere. Audierea n-a mai avut loc din lipsă de cvorum. Dar ne-a zis Mihăiță Calimente că se va vedea după-amiază la vot că “lucrurile vor intra în normalitate”. Îhâm! Stați să vedeți cum vor intra lucrurile în normalitatea Ordonanțelor de Urgență de Nevoi Personale, imediat ce are să plece Șparlamentul în vacanță! Să-l vedem atunci pe Ponta cum descalecă de la Înalta Poartă și-și va băga piciorul gata reparat în Constituție, Legi și alte celea. Cam ca în problema plagiatului, numai cât să-i fie lui bine și faptele penale să dispară ușor, ușor. Atunci vom vedea dacă indispensabilul General Izmană a jucat la blat sau la offside.
Dacă cumva credeți că ar exista un mic impediment, după ce Victor Ponta se va sătura de mâncat rahat (pardon) turcesc pe malul Bosforului și va considera că este oportun să se reîntoarcă în țară, iar procurorul Uncheșelul îl va invita, politicos și ferm, să-i facă o vizită, să împartă impresii (că el, procurorul, n-are cont de Facebook), nu uitați că orice Ordonanță de Urgență de Nevoi Personale are efecte imediate și nici o corecție ulterioară nu repară aceste efecte. Plus că nu prea mai țin minte cine mai este Avocatul Toporului zilele acestea în România. Dar îl vedeți voi pe Victor Ciorbea contestând la Curtea Constituțională a României nevoile personale ale lui Victor Ponta? L-ați văzut cândva? În schimb îl văd perfect capabil pe Victor Ponta dând o OUG prin care desființează CCR și trimite jandarmii peste indivizii ăia care se joacă de-a judecătorii într-o clădire aparținând Statului. Care este El, firește. Că nu degeaba s-a dus în schimb de experiență la Erdogan, nu?