glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când am simțit cu devărat mândria de a fi român. Sunt mândru pentru conaționalii noștri care nu au acceptat șmecheria tipic dâmbovițeană și au preferat o Românie normală. Un început pentru un popor care are nevoie să-și recâștige demnitatea. Cred cu convingere că tinerii și-au recucerit revoluția din 1989 confiscată de linia a doua a comuniștilor conduși de Ion Iliescu. Klaus Johannis nu a câștigat alegerile. El este doar un om, normal, decent, cu bun simț, scos în față și purtat spre victorie de milioanele de tineri și de români care s-au săturat de șmecherie, impostură și demagogie. Victor Ponta a pierdut alegerile pentru că a vrut să fie șmecher. L-a tratat pe Johannis cu superioritatea tipică băiatului de cartier din mahalaua Bucureștiului. L-a luat la mișto, a confundat bunul simț ardelenesc cu „mutalăii” lor din sud. Ponta, candidatul care se lăuda că unește românii, a reușit să dezbine Transilvania de restul țării. A reușit să umilească diaspora. Până la urmă sloganul candidatului PSD s-a dovedit bine ales. Ponta a reușit să unească românii de bun simț, dar împotriva sa.

În lipsa unei seri de relaxare la SPA-ul lui Vântu, Victor Ponta și-a tăiat singur craca de sub picioare cu o replică demnă doar de un șmecher de cartier. „Dreptul la vot este o lozincă!”. Asta l-a pierdut pe Ponta! Proasta organizare a alegerilor în diaspora și gestionarea mediatică execrabilă a acestui eșec l-a împins pe Klaus Johannis spre Cotroceni. Încercarea de blocare a unui drept fundamental, dreptul la vot a creat emoție pentru populația „amorțită” din România. Au ieșit la vot tinerii, ardelenii și românii din străinătate.  Oameni care au fost scârbiți de clasa politică din România au redescoperit speranța. Ca în anul 1989 românii au ieșit din case. Peste 100.000 de oameni au „inundat” realmente piețele marilor orașe. Și nu pentru Klaus Johannis au ieșit acești oameni. Nu Klaus Johannis a creat emoția necesară întoarcerii rezultatului, ci atitudinea arogantă a lui Victor Ponta și a celorlalți lideri PSD.

Oamenii au ieșit în stradă pentru libertate și democrație. Oamenii au înțeles puterea lor în ziua votului. Au reușit să întoarcă un rezultat de aproape 10 procente, nu în favoarea lui Johannis, ci a României normale. Au votat împotriva aroganței și bătăii de joc, a minciunii și imposturii. Oamenii responsabili au votat împotriva celor dispuși să-și vândă votul. Oamenii scârbiți și deznădăjduiți au votat împotriva oamenilor scârbiți și manipulați.

După ce se vor număra voturile și Klaus Johannis va ocupa fotoliul de la Cotroceni, nu cred că oamenii din stradă vor intra atât de repede în case. Guvernul Ponta are zilele numărate, pentru că bătaia de joc față de românii din diaspora nu va rămâne netaxată. Ponta își pierde legitimitatea de premier, ajuns în funcție pe listele USL, cu un sprijin esențial din partea Liberalilor. Ponta va fi silit să plece! Va fi silit de stradă, de oamenii cu spirit civic, oamenii cu năzuințe, cu viitor. România a pornit pe un drum fără întoarcere. Cei 10 ani în care Traian Băsescu a reușit să întărească instituțiile statului nu sunt un deceniu pierdut. Românii cu bun simț, au reușit să-și recâștige țara!   

 

Vezi și

Close