NEWS ALERT:
Home / Editorial / Sare-n ochi

Sare-n ochi

Nu numai sevrajul din lipsă de fund de Varan îi mână în luptă pe alde Badea, Gâdea, Grecu, Ursu șamd. Sevrajul e tratat prin înlocuitori, iar asemenea „talente” nu ar fi fost lăsate de izbeliște. Nu, că în meseria lor, cea de adulatori de profesie, orice limbă-și găsește curul călimară. Dureroase și de nesuportat sunt șuturile perfide-n portofele latriniștilor, că firmele Varanului (mă rog, ale puicuțelor de Varan) Grivco SA şi TV Antena 1 SA au împrumutat prin două credite, luate în 2008, cu 46 milioane euro pentru care au fost gajate terenuri şi clădiri din furgăsirea de la ICA, cele mai valoroase fiind sediul Grivco – acelaşi cu al Antena TV Group SA – şi cel al Antena 3 SA. Confiscarea lor de către stat pune instituţia creditoare (adicătelea Banca) în situaţia de a cere alte bunuri drept gajuri. Motiv pentru care, fie „împrumuturile” declarate ca fiind luate de la Varan de către Gâdea-Badea-Ursu șamd vor putea fi cerute ca noi garanţii pentru creditele luate în urmă cu şase ani, fie cea mai a dracului măsură care s-ar putea lua ar fi cererea de intrare în insolvenţă. În acelaşi timp, asocierea posturilor tv cu infracţiuni financiare grave i-ar putea determina pe publicitari să nu mai încheie noi contracte.
Codul de bune practici al companiilor, în special multinaţionale, interzice asocierea brand-ului propriu cu nume implicate în infracţiuni grave, cum ar fi spălarea de bani sau evaziunea fiscală. În plus, dacă în scopul și pe durata acțiunii de recuperare a 60 + 46 milioane de euro, se descoperă cumva și chestii nedeclarate la Fisc de către Varan și puicuțele sale, se va ajunge la acuzații gen bancrută frauduloasă, spălare de bani, alea-alea. Bașca cele două dosare de șantaj. Dar cum deșeurile cu față umană care se consideră jurnaliști nu se pot lupta pe față cu o bancă, să o acuze că vrea să-și recupereze ceea ce îi aparține – și nici nu mai pot să sară la jugulara potențialilor donatori de publicitate (să nu-și îngroașe numărul de dosare), au inventat lupta cu „plimbarea” pentru apărarea libertății de a fura, estorca, șantaja, minți, falsifica, demola, linșa șamd, tot ceea ce face bine la bunăstarea lor personală și distruge iremediabil sănătatea unei națiuni.
Iar la acest demers se raliază toți cei care au ceva de ascuns față de Lege, au ranchiuni nedecontate cu capra vecinului, sau pur și simplu sunt asistați mintal – omul nou spălat pe creier.
 

Despre Victor LUNGU

Citește și

editorial

Baronizare, nu regionalizare

(Editorial publicat în data de 17 mai 2013, de Ștefan Ciocan) Guvernul a constituit un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *