glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi.

Vă mai aduceți aminte de pantofii de sport contrafăcuți care imitau mărcile de succes? Era începutul anilor ’90 și piața era invadată de produse Plima sau Abidas la prețuri suficient de mici ca să fie cumpărate, dar foarte mari pentru calitatea acestora. Am impresia că și Victor Ponta încearcă să ne bage pe gât, după același model, un ministru al Finanțelor cu studii la cine știe ce universitate Hard Wart probabil. Zic asta pentru că nimeni nu a văzut diploma de Harward a fătucii cu aer de puberă tocilară care a fost cocoțată până în fruntea Ministerului de Finanțe. Ieri puștoaica era pe punctul de a începe să plângă la întâlnirea cu președintele Traian Băsescu. În lipsa argumentelor economice, bazate pe cifre, cuplul penibil care a reprezentat Guvernul s-a pierdut între câteva aroganțe timide ale „pisicuțului” Ponta și emoțiile înlăcrimate ale puștoaicei de la Finanțe. Mai mult decât atât, este greu de crezut că o fostă studentă la prestigioasa universitate din Boston, masterandă și doctorandă tot acolo, care a trecut examene grele în fața unor somități ale economiei mondiale, se pierde în fața unui marinar fără cunoștințe de economie, cu atât mai mult cu cât îl avea alături de ea pe „mâncătorul de președinți” Victor Viorel Ponta.

Să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim că la un interviu de angajare la o firmă serioasă s-ar prezenta fătuca asta cu aburelile ei pe teme de macroeconomie. Nici un patron nu ar fi angajat-o dacă ar fi avut prestația lamentabilă, pe lângă subiect, cum s-a dus să susțină la Cotroceni măsura reducerii CAS. Poate de asta puștoaica cu chip de puberă tocilară nu și-a găsit nimic de lucru, cu tot pretinsul ei CV extraordinar și a fost nevoită să se angajeze la cel mai puțin exigent patron din lume, statul român. Ponta a cooptat-o în echipa sa de miniștri infantili și aroganți care nu sunt capabili să prezinte nicio soluție economică sustenabilă, conducând România de la televizor exclusiv în folosul unei clientele politice aflate undeva în spatele sforilor de care sunt atârnați membrii executivului în frunte cu Victor Ponta.

Traian Băsescu a tras ieri cortina și ne-a arătat o realitate mult mai crudă decât se întrezărea în spatele cârpei care acoperă scena politică. Răspunsurile fără noimă, lipsa argumentelor economice, atitudinea de elevi cu lecția neînvățată, au transformat premierul dintr-un înflăcărat lider de partid într-o moluscă fără coloană vertebrală și fără vreo idee despre cum se conduce țara. Răspunsul dat în finalul întâlnirii, în momentul în care președintele i-a atras atenția că o măsură economică nesustenabilă poate arunca România în haos a fost de-a dreptul șocant. „Ne descurcăm!” A răspuns Ponta, cu aerul unui bișnițar gata să acopere o țeapă cu alta chiar dacă pentru asta trebuie să bage adânc mâna în buzunarul cuiva. Acest „ne descurcăm” este chintesența filozofiei politico-economice a PSD, este politica prin care Ponta și guvernul său conduc țara de mai bine de trei ani. Haotic, fără nicio țintă și viziune, cu măsuri pompieristice bazate doar pe românescul „ne descurcăm noi”. Imediat după ieșirea de la Cotroceni, Ponta a reluat atitudinea bățoasă mințind cu nerușinare și acuzându-l pe președinte că s-a comportat ca un bădăran. De această dată însă Băsescu „s-a descurcat” mai bine și a făcut publice imaginile care nu numai că-l contrazic pe premier, ci îl prezintă în întreaga sa micime.

Vezi și

Close