glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Este de neimaginat cât cinism zace în politicienii din România şi cum exploatează ei în interes personal sau electoral toate necazurile oamenilor. De trei zile toate taberele se ceartă pe câinii comunitari. Fiecare aruncă cu noroi în fiecare. Nimeni nu îşi asumă responsabilitatea. În timp ce Oprescu plânge în direct şi în reluare, Băsescu se laudă cu cei răi “comunitari” înfiaţi iar Ponta îl acuză pe Preşedinte că nu a făcut nimic cu câinii în perioada în care a condus Capitala. Circ, scandal şi nimic mai mult! Copilul a fost înmormântat, familia va suferi într-o mediatizare excesivă timp de câteva zile şi apoi în tăcere toată viaţa. Se va aşterne uitarea asupra acestui scandal mediatic şi lucrurile vor rămâne exact aşa cum au fost şi până acum.

Aşa se întâmplă în România! Orice scandal se aprinde şi arde ca un foc de paie. În urma lui, politicienii ies mult mai întăriţi, cu argumente mai solide pentru a pune în aplicare noi şi noi programme de jumulit bugetul public. Oamenii au început să iasă în stradă. Ieri pentru Roşia Montană, astăzi pentru stârpirea câinilor comunitari. În urmă cu un an au ieşit pentru Raed Arafat. Atunci mitingurile au fost prezentate ca episoade ale unui adevărat război civil. Acum parcă nici nu s-ar întâmpla nimic. Cu toate că spre deosebire de mitingurile organizate de USL, acum subiectele chiar există. Oamenii încep să-şi dea seama că au fost minţiţi. USL a promis că nu va permite exploatarea aurului la Roşia Montană. Acum şi-a dat acordul şi chiar susţine acest lucru. USL a promis că nu va permite exploatarea gazelor de şist. Acum o vede ca pe o soluţie salvatoare pentru România.

Personal nu mă deranjează exploatările gazelor de şist şi nici a aurului. Asta înseamnă un plus pentru economia naţională şi implicit pentru bunăstarea noastră a fiecăruia. Ceea ce mă deranjează este minciuna, demagogia şi cinismul politicienilor, care sunt capabili de orice ca să ajungă la putere. Dar mă deranjează şi prostia românilor care se lasă minţiţi de 23 de ani fără să dea de pământ odată cu întreaga clasă politică. Cu acei oameni care promit orice ca să pună mâna pe putere pentru ca apoi să şteargă cu buretele toate promisiunile şi să acţioneze în interesul cercurilor economice care le stau în spate şi nu a popoprului care-i votează.