glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Orient Expres a trecut prin România. Călătorii care au plătit câteva mii de euro ca să călătorească cu celebrul tren pe ruta Viena – Istambul şi-au luat porţia de adrenalină tipic românească. Undeva într-o colonie de ţigani de lângă Sighişoara trenul de lux a fost “bătut” cu pietre de puradei. Câteva geamuri au fost sparte şi călătorii s-au ales cu o sperietură grozavă, să nu uite că au trecut prin ţara contelui Dracula sau a regelui Cioabă. Poliţia a anunţat că nu a putut să efectueze cercetarea la faţa locului decât la Curtici, adică în capătul celălalt de ţară şi că nu se poate pronunţa încă asupra incidentului. De parcă e greu să-i vezi pe puradeii care se joacă pe lângă calea ferată în timp ce părinţii fură tot ce le pică în mână, de la bucăţi de şină la cabluri, punând nu de puţine ori în pericol siguranţa circulaţiei feroviare.
Călătorii din Orient Expres s-au ales cu sperietura, noi românii ne-am ales cu ruşinea. Şi din păcate nu este pentru prima dată când ţiganii, pe care îi tolerăm mult prea uşor printre noi ne fac de ruşine, în România, sau aiurea prin lume. Francezii, sătui de activitatea infracţională a ţiganilor plecaţi din România, care trăiesc prin tabere improvizate şi cerşesc sau fură în Hexagon, sunt gata să ia măsuri drastice împotriva lor. Dar măsurile nu vor fi în nici un caz de ordin penal ci minoritarii tuciurii vor fi îmbarcaţi în avioane sau autobuze şi vor fi trimişi înapoi în România. Preşedintele francez François Hollande a declarat zilele trecute că ţiganii trebuie trimişi înapoi în ţara lor. Adică România este în opinia lui Hollande patria ţiganilor, locul de unde sunt alungaţi şi unde trebuie să se întoarcă atunci când Occidental nu le mai suportă comportamentul antisocial.
Noi românii îi suportăm. Chiar îi promovăm şi de multe ori le împrumutăm obiceiurile şi comportamentul. Nu a fost televiziune de ştiri să nu promoveze întâlnirea ţiganilor de pretutindeni care a avut loc duminică la Costeşti. Mii de ţigani, zeci de bulibaşe, împăraţi şi regi s-au adunat îmbarcaţi în limuzine luxoase, etalându-şi sfidător pentru românii cinstiţi salbele de aur. Nimeni nu-i controlează la impozite pe supuşii lui Cioabă sau Iulian. Nimeni nu-i întreabă de unde provin banii cu care-şi înalţă palate şi îşi cumpără limuzine luxoase. Europenii ştiu foarte bine de unde provine bogăţia ţiganilor, pentru că tot Hollande i-a definit ca fiind o etnie care nu este capabilă să producă nimic. Şi tocmai pentru că europenii ştiu foarte bine de unde se îmbogăţesc ţiganii ni-i trimit să fure acasă.
Să cerşească pe străzile oraşelor din România, să arunce cu pietre în trenuri şi să fure tot ce le pică în mână. Reintegrarea socială a minorităţii rrome este o poveste frumoasă. După cum am început să ne comportăm, noi românii, în câţiva ani vom fi integraţi, fără să ne dăm seama, în cultura ţigănească.
Să fie oare România, ţara pregătită de Europa pentru colonizarea ţiganilor? Sau pur şi simplu, profitând de slăbiciunea noastră, o minoritate ne încalecă pur şi simplu impunându-şi cultura. O cultură bazată pe fapte antisociale, pe furt şi nemuncă, pe viaţa asigurată din cerşit şi hoţie.

Vezi și

Close