glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Glasul lui Ștefan Ciocan

3 octombrie 2017

Oare nu ați observat că atunci când ieșiți din magazin portofelul e tot mai gol și plasa tot mai ușoară? Dacă nu conștientizați asta, atunci o să vă treziți cu o dobândă ceva mai mare la bancă ori din cauza creșterii dobânzilor, ori pentru că euro a luat-o din nou razna în raport cu leul. Și dacă nici asta nu vă afectează, probabil că o să stați mai mult pe acasă pentru că nici benzina nu mai este ce-a fost. Mai precis prețul ei tinde să sară peste cinci lei pe litru din cauza supra-accizei introduse în „clandestinitate” de guvernul PSD. Spun în „clandestinitate”, pentru că nu a fost prinsă în Programul de Guvernare, „Sfânta Scriptură” a „Sfântului” Liviu de Teleorman. Și uite așa, zi după zi, viața românilor devine tot mai proastă, invers proporțional cu statisticile oficiale care anunță creșteri economice istorice. Vă mai aduceți aminte de rapoartele tovărășești despre mărețele realizări ale oamenilor muncii de la orașe și sate și creșterea continuă a indicilor economici ai României, într-o perioadă în care mâncam raționalizat și trăiam în frig și întuneric? Azi, mâine acolo ne vom întoarce. Propaganda și diversiunea mincinoasă lucrează din nou la greu, iar românii, o turmă ușor de condus și de prostit, se duc încolonați pe direcția indicată de tătucul din fruntea partidului. Lipsa reacției hotărâte a populației, care cu niciun an în urmă umplea străzile marilor orașe cu lozinci împotriva „ciumei roșii”, demonstrează că în România manifestările civice nu sunt deloc întâmplătoare și spontane. De fapt și cei care ies în stradă împotriva guvernului ca și cei care îl susțin necondiționat sunt doar două jumătăți ale aceleiași turme mânate într-o parte sau alta în funcție de interesele celor care „fluieră” după câini.

Pesediștii au înțeles că românul este atât de docil și individualist încât orice supărare îi trece dacă poștașul îi va aduce câțiva lei în plus la pensie sau dacă în ziua de leafă primește un salariu puțin mai mare decât cel pe care îl încasa cu câteva luni în urmă. De aici și strategia cu creșterile eșalonate ale veniturilor diverselor categorii de bugetari și ale pensiilor. În zona privată PSD nu se amestecă, ba mai mult, „suge” cât de mult poate pentru a acoperi cheltuielile cu sectorul bugetar și „pomenile” electorale. Un singur lucru trebuie să rămână neschimbat pentru succesul social-democraților: raportul dintre bugetari și asistații social și mediul privat trebuie să fie permanent în favoarea primelor categorii, pentru ca PSD să obțină un scor electoral suficient de bun, care să-l mențină la guvernare.

Nu întâmplător, în numele democrației și al unei pretinse justiții, mașina de propagandă a PSD funcționează „la foc continuu”, spălând pe creier sutele de mii de telespectatori care iau de bun doar ceea ce le transmit jurnaliștii înregimentați în cercurile de interese din jurul puterii. Diversiuni de genul pericolului maghiar sau a multinaționalelor care spoliază România ori a lui Soros care vinde Transilvania creează tensiuni între diversele categorii sociale și duc România într-o zonă gri la marginea Uniunii Europene, care nu ne place atunci când încearcă să ne impună niște norme  comunitare de conviețuire, dar o iubim de-a dreptul atunci când ne dă bani.

Dragnea și oamenii săi știu cu exactitate că atâta timp cât îi asigură porția de circ, poporul român nu va cere și pâine sau o va cumpăra oricât ar fi de scumpă.

 

Vezi și

Close