glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Exact în ziua în care președintele Johannis a anunțat că va face publică decizia sa cu privire la solicitarea de revocare a șefului DNA, Codruța Kovesi, Dragnea anunță, la rândul lui, un miting de un milion de persoane în București, care să susțină ”familia tradițională”.  România, o țară cu o economie impecabilă, cu un sistem de sănătate ultra performant, cu cel mai bun sistem de învățământ din Europa, cu un guvern genial, mai are o singură problemă: ”familia tradițională”. Dragnea intenționează să cheme în București peste un milion de români care să susțină acest gen de familie, chiar dacă nu se știe cine pune în pericol familia tradițională și de ce ar avea nevoie ”ea” de susținerea pesediștilor. Mai mult decât atât, nici măcar Dragnea și oamenii săi nu definesc foarte clar ”familia tradițională”.

Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cam ce ar susține pesediștii veniți din teritoriu la mega-mitingul din București să susțină ”familia tradițională”.

Delegația din Teleorman condusă de Liviu Dragnea, este evident că va susține familia formată între o proastă și un șmecher. Familia tradițională din această parte a țării nu are nevoie de copii, pentru că soția poate juca atât rolul consoartei cât și al fiicei, ținând cont de diferența de vârstă de peste 20 de ani între bărbat și femeie, impusă de tradițiile teleormănene. Mireasa nu are voie să aibă mai mult de 50 de cuvinte în vocabular și nici să poată grupa mai mult de două cifre în numere complexe, în timp ce soțul trebuie să aibă măcar un dosar penal în lucru și o condamnare penală definitivă.

Delegația din Vaslui condusă de Ion Manole va aduce la București și ”toporul” și ”sticla de spirt sanitar” însemnele familiei tradiționale vasluiene. Pesediștii susțin tradițiile milenare moldovenești conform cărora iubirea dintre soți este direct proporțională cu vânătăile și cicatricele provocate în urma bătăilor conjugale. Tot tradiția locului spune că mirii nu sunt obligați să împartă patul conjugal, pentru că, în funcție de cantitatea de spirt consumată, pot liniștiți să-și consume căsătoria și în ”șanțul conjugal”, sau în orice alt loc îi călăuzesc cele trei cărări pe care se întorc acasă de la cârciuma din sat.

Delegația din Cluj, condusă de Ioan Rus va susține familia tradițională formată din soț plecat la muncă în occident și soția (musai curvă) rămasă acasă să-și trăiască viața pe banii bărbatului.

Delegația din Prahova condusă de Mircea Cosma va susține evident familia penală, în care toți membrii, soț, soție și copii învață de mici să căpușeze bugetele publice. În tradiția prahoveană căsătoria este celula de bază a societății, și întreaga familie trebuie să trăiască într-o celulă.

Alături de PSD vor fi în stradă și colegii de guvernare de la ALDE, conduși de Călin Popescu Tăriceanu, care vor susține familia tradițională formată dintre un bărbat și mai multe femei (cel puțin 6).

De asemenea vor fi prezenți și reprezentanții BOR care vor susține familia tradițională laică formată neapărat de un bărbat și o femeie și cea monahală în care bărbatul poate, la nevoie, să joace rolul femeii și viceversa, totul este doar să nu părăsească ”incinta”.

Până la urmă, sunt atâtea definiții ale familiei tradiționale încât, probabil, nici Dragnea nu mai știe cum să-i mulțumească pe toți baronii din teritoriu. Există însă o singură familie care ar putea să-i reunească pe toți cei care s-au transformat brusc în susținătorii tradițiilor și valorilor moral-creștine ale națiunii române: FAMIGLIA PENALĂ!   

 

Vezi și

Close