glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Guvernul pregătește o nouă lege care să-i favorizeze pe infractori. Evident că membrii grupului infracțional organizat, numit „Guvernul României”, se pregătesc pentru ce este mai rău, schimbând lozinca veche, comunistă, „Proletari din toate țările uniți-vă” în „Infractori din toate partidele uniți-vă”. Conform proiectului de lege, infractorii care sunt „cazați” în condiții improprii vor fi despăgubiți de statul român. Și să nu credeți cumva că va aduce Dragnea bani din afacerile personale ca să-i despăgubească pe infractori. Nicidecum! Hoții, violatorii, corupții și celelalte categorii de nelegiuiți vor primi bani din taxele și impozitele oamenilor cinstiți, din banii contribuabililor care se încăpățânează să mai muncească și să plătească taxe în România lui Dragnea. Cât timp un partid care a făcut virtute incompetența și hoția va mai fi tolerat de românii cinstiți? Sau atât de puțini români cinstiți mai trăiesc în țara asta, încât Dragnea și banda sa câștigă alegerile la scoruri ce le permit să acceadă la guvernare?

Femeia de serviciu a lui Liviu Dragnea, pusă să conducă guvernul împreună cu țuțerul lui Tăriceanu, plantat la Justiție, nu mai știu cum să arunce în spaţiul public tot felul de dezbateri legate de legi aberante, care să abată atenția publică de la problemele adevărate ale românilor. Cu o economie în prag de colaps, cu un nivel de trai din ce în ce mai scăzut și o inflație în continuă creștere, României îi lipsea doar legea care să compenseze pușcăriașii pentru condițiile de detenție. Oare la o lege care să compenseze victimele pușcăriașilor, mult mai echitabilă și mai logică, nu se gândesc guvernanții? Sau la o compensare bănească pentru bolnavii care zac în spitale mizerabile în pat cu șoareci sau gândaci? Ar mai fi și ceva despăgubiri pentru copiii care învață în școli neîncălzite, cu toaletele în fundul curții și fără condiții minime de igienă? Pentru Dragnea și PSD nici copiii, nici bolnavii, nici victimele agresiunilor de orice fel nu contează. Pentru ei contează doar infractorii, într-un spirit de solidaritate între nelegiuiți.

Nu întâmplător se vorbește despre proiectul de lege care să compenseze detenția infractorilor în aceeași perioadă în care legile Justiției sunt din nou pe masa comisiei Iordache sau primesc votul final în Parlament, după ce au fost întoarse de Curtea Constituțională. O lege scandaloasă va fi mult mai aprins dezbătută decât modificările la legile Justiției. Or tocmai asta își doresc oamenii lui Dragnea: liniște! Pentru un proiect de lege, care nici nu e sigur că se va materializa într-un act normativ, lumea nu va ieși în stradă. În schimb, pentru maltratarea Codului Penal, a legilor de numire a conducerii Parchetului General, a DIICOT și DNA, a scoaterii Președintelui din procedura de numire a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție, guvernanții s-ar putea trezi cu multă lume în stradă. Este evident că, la ora actuală, Dragnea este într-o cursă contra-cronomentru cu justiția și încearcă din răsputeri să evite o condamnare care l-ar scoate definitiv din joc, atât pe el cât şi întreaga camarilă de incompetenți instalată în Guvernul României. Până la urmă, nici nu știu ce e mai dăunător pentru România, corupția generalizată sau incompetența ajunsă la nivel de atuu pentru numirile în funcții de la premier la ultimul director de agenție guvernamentală.

Vezi și

Close